Νότια Κρήτη

Παραχώρηση μουσικών οργάνων …υπό όρους στον Πολιτιστικό των Βώρων (βίντεο)

Παραχώρηση μουσικών οργάνων …υπό όρους στον Πολιτιστικό των Βώρων (βίντεο)

Το Συμβούλιο αποφάσισε θετικά αλλά με την επιφύλαξη να επιστραφούν όποτε χρειαστούν!

A-
A+
12/06/2018 | 19:38

Μπορεί για δεκαπέντε και παραπάνω χρόνια κάποια μουσικά όργανα που είχαν αγοραστεί με σκοπό τη δημιουργία Φιλαρμονικής να “σαπίζουν” στα υπόγεια του Δημαρχείου στις Μοίρες, όμως μόλις βρέθηκε ένας Πολιτιστικός Σύλλογος να τα ζητήσει για χρήση, αμέσως άρχισαν τα “μα” και τα “μου”!

Δεν αντιλέγει κανείς ότι τα μουσικά όργανα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Φαιστού και φυσικά όπως συμβαίνει και με άλλα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου (π.χ. οικήματα σχολείων που δεν λειτουργούν πια) δεν χαρίζονται, απλά παραχωρούνται για χρήση, εφόσον άμεσα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν από τον ίδιο το Δήμο.

Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση το αίτημα της παραχώρησης έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Βώρων που ζήτησε να του παραχωρηθούν κάποια από τα μουσικά όργανα που “σαπίζουν” στο υπόγειο του Δήμου, ώστε να αναλάβει την επισκευή και συντήρησή τους και εν συνεχεία τη διδασκαλία μαθημάτων μουσικής με τη βοήθεια αυτών των οργάνων.

Το αίτημα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού, όπου διατυπώθηκαν αρκετές επιφυλάξεις, καθώς όπως ειπώθηκε ενδέχεται και αύριο κάποιος άλλος σύλλογος να τα ζητήσει ή μπορεί στο μέλλον να προκύψει αλλαγή στη χωροταξική κατανομή και να επανιδρυθεί ο Δήμος Μοιρών, οπότε και τα μουσικά όργανα θα πρέπει να επιστραφούν στον κάτοχό τους.

Μετά από διεξοδική συζήτηση την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί αποφασίστηκε τα μουσικά όργανα να παραχωρηθούν στον Πολιτιστικό Σύλλογο των Βώρων, όμως να έχει τη δυνατότητα ο Δήμος εφόσον αποφασίσει να τα αξιοποιήσει ο ίδιος ή εφόσον χρειαστούν να ζητήσει άμεσα να του επιστραφούν και χωρίς να δεσμεύεται χρονικά από την ημερομηνία της παραχώρησης.

Η απόφαση εν τέλει με αυτή την προσθήκη ελήφθη ομόφωνα.

Δείτε εδώ το βίντεο