Νότια Κρήτη

Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος στον Κόφινα ο Αρτέμης Βεϊσάκης

Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος στον Κόφινα ο Αρτέμης Βεϊσάκης

Προσωρινά και άτυπα χρέη αντιδημάρχου ασκεί ο Πρόεδρος των σφαγείων, Κώστας Σέγκος.

A-
A+
17/04/2018 | 9:40

Την παραίτησή του από εντεταλμένος σύμβουλος με αρμοδιότητες αντιδημάρχου στη Δημοτική Ενότητα του Κόφινα στο Δήμο Γόρτυνας, με έδρα το Ασήμι, υπέβαλε και μάλιστα εγγράφως, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης, Αρτέμης Βεϊσάκης.

Η παραίτηση ήρθε λίγες μέρες μετά την καθόλα επιτυχημένη διοργάνωση του 24ου Αγώνα Δρόμου και Πεζοπορίας του Κουδουμά και συγκεκριμένα επιδόθηκε από τον ίδιο τον κ. Βεϊσάκη στον Δήμαρχο Γόρτυνας, Νίκο Σχοιναράκη την περασμένη Τρίτη 10 Απριλίου 2018, στο Δημαρχείο των Αγίων Δέκα, με τον τελευταίο να μην την κάνει αποδεκτή.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, σήμερα εκπνέει και η προθεσμία της μιας εβδομάδας που έδωσε περιθώριο ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος κ. Αρτέμης Βεϊσάκης στον Δήμαρχο, ώστε να προχωρήσει στην αντικατάστασή του, με τις πληροφορίες να θέλουν τον παραιτηθέντα εντεταλμένο σύμβουλο με καθήκοντα αντιδημάρχου να παραδίδει σήμερα τα “κλειδιά” στο γραφείο του στο Δημαρχείο του Ασημίου και να αποχωρεί από τη θέση που μέχρι πρότινος κατείχε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη κάτι το οποίο και ο ίδιος εξέφρασε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο, ζητώντας την άμεση αντικατάστασή του. Ωστόσο ο κ. Βεϊσάκης δεν προτίθεται, τουλάχιστον άμεσα, να προχωρήσει σε αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Όπως τόνισε, αποκλειστικά στο “apopsilive.gr”, εδώ και μια εβδομάδα που έχει παραιτηθεί, δεν έχει σταματήσει να προσπαθεί να δώσει λύσεις στα δεκάδες προβλήματα που καθημερινά προκύπτουν, με σοβαρότερο αυτό της  επαρκούς υδροδότησης των χωριών και της επιδιόρθωσης σπασιμάτων στα δίκτυα.

Σήμερα όμως είναι αποφασισμένος να παραδώσει στον έτερο συνεργάτη του και συνάδελφο Κώστα Σέγκο- πρόεδρο της ΔΕΑΤΕΚ και των σφαγείων Ασημίου- ο οποίος προσωρινά και άτυπα θα ασκεί τα καθήκοντά του, μέχρι να επιστρέψει ο Δήμαρχος από την Αθήνα και το Τολό Αργολίδας, όπου θα παραβρεθεί για την τελετή της αδελφοποίησης. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος θα κληθεί να αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του.

Σημειωτέον, ότι όπως μας είπε σε μεταγενέστερο χρόνο θα δημοσιοποιήσει με επιστολή του τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε έλλειψη συνεργασίας και ρήξη στις σχέσεις τους με τον εντεταλμένο σύμβουλο με αρμοδιότητα στα οικονομικά θέματα και στα θέματα προμηθειών κ. Στέλιο Μπομποδάκη με τον οποίο και οι σχέσεις τους το τελευταίο διάστημα είχαν ψυχρανθεί αρκετά!

( η φωτο από την εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας της ενορίας της Αγίας Παρασκευής στο Ασήμι αρχές του έτους )