Νότια Κρήτη

Παραλία Στενά στους Καλούς Λιμένες (φωτορεπορτάζ)

Παραλία Στενά στους Καλούς Λιμένες (φωτορεπορτάζ)

Το όνομά τους το παίρνουν από το στενό πέρασμα που δημιουργείται από τον βράχο και την ακτή.

A-
A+
14/07/2018 | 12:58

Τα Στενά βρίσκονται στην τοποθεσία Άγιος Μάρκος, 75 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, μόλις 500μ δυτικά από τους Καλούς Λιμένες. Βρίσκονται σε έναν απόμερο κόλπο δυτικά του κόλπου που βρίσκεται το ξωκλήσι και η σπηλιά του Αγίου Παύλου, όπου σύμφωνα με την παράδοση διέμεινε ο Απόστολος Παύλος. Αυτό που κάνει την παραλία να ξεχωρίζει από τις συνηθισμένες παραλίες, είναι ο μεγάλος βράχος που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα και περικλείεται από μια στενή λωρίδα θάλασσας. Το όνομά τους το παίρνουν από το στενό πέρασμα που δημιουργείται από τον βράχο και την ακτή.

Ακριβώς απέναντι από τα Στενά βρίσκεται η νησίδα Μεγαλονήσι ή Πομπιανό Νησί, πάνω στην οποία υπάρχει ο μοναδικός φάρος της περιοχής των Καλών Λιμένων.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.