Νότια Κρήτη

Παραμένει πρόχειρα καλυμμένος ο δρόμος Πηγαϊδάκια-Καλοί Λιμένες που είχε καταστραφεί

Παραμένει πρόχειρα καλυμμένος ο δρόμος Πηγαϊδάκια-Καλοί Λιμένες που είχε καταστραφεί

Ανησυχία για το τι θα συμβεί με την πρώτη έντονη κακοκαιριά

A-
A+
09/10/2019 | 9:56

Μεγάλες ήταν οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο που δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 μετά τις έντονες βροχοπτώσεις. Οι εικόνες που είχαν αντικρίσει τότε οι κάτοικοι ήταν ολοκληρωτικής καταστροφής του οδοστρώματος, με την άσφαλτο για πολλά μέτρα να έχει «σχιστεί» σαν χαρτί (!), δημιουργώντας βαθιά -και απροσπέλαστα- ρήγματα  στον δρόμο που οδηγεί από τα Πηγαϊδάκια του Δήμου Φαιστού προς τους Καλούς Λιμένες.

Από τις καταστροφές τον Φεβρουάριο του 2019

Σήμερα, 8 μήνες μετά, ο δρόμος παραμένει πρόχειρα καλυμμένος με χώμα και οι κάτοικοι  εύλογα ανησυχούν και διαμαρτύρονται για το τι θα συμβεί πάλι με τις πρώτες έντονες κακοκαιρίες, που θα φύγει το χώμα και για τους κινδύνους που δημιουργούνται.

Το δημοτικό δίκτυο Πηγαϊδάκια-Καλοί Λιμένες χρειάζεται άμεσα παρεμβάσεις για αποφυγή ατυχημάτων, την ασφαλή μεταφορά των μαθητών αλλά και τη νέα τουριστική σεζόν όπου η κίνηση του συγκεκριμένου δρόμου αυξάνεται κατακόρυφα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας Πηγαϊδάκίων Μιχάλης Κουτσάκης. Την ίδια στιγμή, σε άθλια κατάσταση, βρίσκονται και οι αγροτικοί δρόμοι, μάλιστα ορισμένοι είναι αδιάβατοι ακόμη και με τα πόδια με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι φωτογραφίες του δρόμου Πηγαϊδάκια-Καλοί Λιμένες που μας έστειλε αναγνώστης σήμερα: