Νότια Κρήτη

Παρουσία Ηγουμενίδη η συνάντηση για την υγεία στη Μεσαρά

Παρουσία Ηγουμενίδη η συνάντηση για την υγεία στη Μεσαρά

Την συνέχιση της διεκδίκησης μέσω δικηγόρου σκέφτεται η επιτροπή !

A-
A+
07/07/2016 | 22:18

Παρουσία του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ , γιατρού κ. Νίκου Ηγουμενίδη πραγματοποιηθηκε η προγραμματισμένη δεύτερη συνάντηση για την υποβάθμιση της Υγείας στην περιοχή της Μεσαράς, με τους εκπροσώπους της επιτροπής διεκδίκησης να μην μένουν ευχαριστημένοι από τις απαντήσεις του βουλευτή . Ο κ. Ηγουμενίδης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, άκουσε τα δικαιολογημένα παράπονα όλων των παρευρισκομένων για την υποβάθμιση της υγείας στην περιοχή,  ενώ κατά την πρώτη συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε για το ίδιο θέμα στο Ζαρο, δεν υπήρχε εκπροσώπηση της κυβέρνησης, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από τους φορείς-διοργανωτές.

Τα προβλήματα παρουσιάστηκαν ένα προς ένα, τόσο για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Μοιρών, όσο και για το Πολυδύναμο Τυμπακίου και για τα Περιφερειακά Ιατρεία και το τμλημα ΕΚΑΒ, με την ένταση να ανεβαίνει κατα διαστήματα!

Χωρίς αποτέλεσμα

Αν και ο κ. Ηγουμενίδης είναι ο ίδιος γιατρός και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση , η πολιτική του παρουσία δημιούργησε περισσότερο εκνευρισμό ,παρά έδωσε λύσεις. Ο κ. Ηγουμενίδης προσπάθησε κατα διαστήματα να παρουσιάσει ένα γενικότερο πλάνο , για το πως πρέπει να λειτουργούν τα κεντρα υγείας και πως οραματίζεται η κυβέρνηση την αλλαγή της κατάστασης στο χώρο της δημόσια υγείας, με τους παρευρισκόμενους να ζητούν δεσμεύσεις! Πολλές φορές αν και έδειξε να κατανοεί την αγανάκτηση των παρευρισκομένων φορέων και πολιτών, προσπάθησε να στρέψει την κουβέντα αλλού και να “εγγυηθεί” κάτι καλύτερο αλλα μακροπρόθεσμο για την υγεια στη Μεσαρά, προκαλώντας φυσικά την αντίδραση όλων!

Με δικηγόρο!

Μετά και την δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση φορέων για το σημαντικό θέμα της υποβάθμισης της υγείας στην Μεσαρά, η επιτροπή η οποία έχει δημιουργηθεί για να τρέξει τα θέματα, πρότεινε τη συνέχιση τη διεκδίκησης μέσω δικηγόρου! Όπως ανέφεραν στο apopsilive.gr μέλη της επιτροπής, “η κατάσταση μετά και τη χθεσινή διαδικασία δεν φαίνεται να οδηγεί κάπου , εάν είμαστε μόνοι μας. Θα ζητήσουμε να αναλάβει δικηγόρος για να δούμε εάν επιτέλους έχουμε αυτό που διακιούμαστε . Την υγεία μας” Αρχές της επόμενης εβδομάδας η επιτροπή θα συναντηθεί στις Μοίρεες και θα αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσουν στη συνέχεια.

Παρόντες στην συνάντηση , στο Τυμπάκι ήταν επίσης οι: Δημαρχος Φαιστού, Διευθύντρια Κέντρου Υγείας Μοιρων , οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα. Έφη Κουτεντάκη, κ. Λάμπρος Καμπουράκης και ο κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης, φορείς του Τυμπακιου και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και αρκετοί κάτοικοι.