Νότια Κρήτη

Ψεύτικο το όπλο που έβγαλε ο Μεσαρίτης μαθητής;

Ψεύτικο το όπλο που έβγαλε ο Μεσαρίτης μαθητής;

Ο κ. Καρτσωνάκης τόνισε πάντως ότι η έρευνα θα καταδείξει την πραγματική διάσταση του γεγονότος.

A-
A+
13/11/2019 | 13:03

H είδηση σοκ στην εκπαιδευτική –και όχι μόνο- κοινότητα της Μεσαράς, όπου ένας μαθητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φέρεται να εμφανίστηκε το πρωί στο Σχολείο του στην περιοχή του Δήμου Φαιστού με όπλο έκανε το γύρo του διαδικτύου όχι μόνο στη Μεσαρά αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι  πληροφορίες για το απίστευτο συμβάν το οποίο φαίνεται να ανέφεραν μαθητές, ενώ οι ίδιοι οι καθηγητές δεν «το είδαν με τα μάτια τους», δεν διευκρινίζουν ποιες ήταν οι προθέσεις του «οπλοφόρου» μαθητή, αν ήθελε δηλαδή να κάνει «επίδειξη» κακώς εννοούμενης μαγκιάς στους συμμαθητές του ή αν είχε κάποιες άλλες προθέσεις.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία όπως και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. Την καταγγελία επιβεβαίωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Μανώλης Καρτσωνάκης, επισημαίνοντας ότι έγινε από γονέα άλλου μαθητή, που δήλωσε στην υποδιευθύντρια του σχολείου πως ο συγκεκριμένος μαθητής είχε όπλο και απείλησε το παιδί του, λίγο πριν την πρωινή προσευχή.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Καρτσωνάκη, για μαθητή της Α΄Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Μοιρών. Και τα δύο παιδιά οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη, ενώ σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές το όπλο ήταν ψεύτικο!

Ο κ. Καρτσωνάκης τόνισε πάντως ότι η έρευνα θα καταδείξει την πραγματική διάσταση του γεγονότος.

Η υπόθεση διερευνάται από την τοπική ΕΛ.ΑΣ καθώς τέτοια περιστατικά πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή.