Νότια Κρήτη

Πυρκαγιά στο δήμο Αγίου Βασιλείου: Αναζητείται ο ψήστης…εμπρηστής!

Πυρκαγιά στο δήμο Αγίου Βασιλείου: Αναζητείται ο ψήστης…εμπρηστής!

Έβαλε αντικριστό για το γάμο και κινδύνευσαν το μοναστήρι και τρία χωριά!

A-
A+
19/08/2019 | 11:21

Σε κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει για δεύτερη ημέρα ολόκληρη η Κρήτη, ενώ την Κυριακή οι δυνάμεις Πυρόσβεσης του νησιού κλήθηκαν να επέμβουν σε δύο μεγάλες πυρκαγιές στο Λασίθι και στο Ρέθυμνο.

Συνολικά, 35 Πυροσβέστες με 15 οχήματα και με την βοήθεια πυροσβεστικών ελικοπτέρων κατάφεραν αργά την νύχτα να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς από την οποία κάηκε χορτολιβαδική βλάστηση σε έκταση 130 στρεμμάτων καθώς και ελαιοκαλλιέργειες σε έκταση 50 στρεμμάτων.

Έβαλε αντικριστό για το γάμο και κινδύνευσαν το μοναστήρι και τρία χωριά!

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 17.00 χθες, σε χορτολιβαδική και γεωργική έκταση στην περιοχή μεταξύ Πρεβελης και Σχοινάρια του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive ένας άντρας που θέλησε να γιορτάσει το γάμου του παιδιού του, με το έθιμο του αντικριστού ψησίματος, αψηφώντας μποφόρ και ανέμους και έβαλε σε κίνδυνο τρία χωριά αλλά και τη Μονή στην Πρέβελη!

Πρόκειται για κάτοικο από την Κοξαρέ του Δήμου Αγίου Βασιλείου, που έκανε το γάμο του παιδιού του στο εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού . Δεν υπολόγισε όμως τις “δυνατότητές” του και γρήγορα από το αντικριστό η φωτιά ξέφυγε κι άρχισε να παίρνει διαστάσεις

Πέρασε το βουνό και έβαλε σε κίνδυνο τα χωριά Λευκόγεια, Γιαννούδι και την περιοχή της Πρέβελης βάζοντας σε κλοιό και το μοναστήρι.
Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο ωστόσο έκαψε συνολικά 130 στρέματα χορτολιβαδική και 50 γεωργικής έκτασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ψάχνει τον ψήστη- εμπρηστή καθώς έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία του.