Διάφορα Σπορ

Σημαντικές επιτυχίες μαθητών από τη Μεσαρά στους Σχολικούς Αγώνες Σκάκι (φώτο+βίντεο)

Σημαντικές επιτυχίες μαθητών από τη Μεσαρά στους Σχολικούς Αγώνες Σκάκι (φώτο+βίντεο)

Το σκακιστικό τμήμα του πολιτιστικού κέντρου της Ι.Μ. Γορτύνης και αρκαδίας έδωσε και φέτος το παρών

A-
A+
08/03/2019 | 14:44

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο 02-03 Μαρτίου οι σχολικοί αγώνες Σκάκι των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες, οι οποίοι αποτελούν το εισιτήριο για τους παγκρήτιους σχολικούς αγώνες που θα διεξαχθούν 16-17 Μαρτίου.

Η εν λόγω διοργάνωση χαρακτηρίστηκε ως η πλέον πετυχημένη του θεσμού, αφού αγωνίστηκαν πάνω 350 παιδιά και υπήρξαν άψογες εγκαταστάσεις για αθλητές αλλά και γονείς, με την ακριβή τήρηση του χρονοδιαγράμματος να κλέβει την παράσταση. Διοργανωτές αυτής της μαζικής και επιτυχημένης διοργάνωσης ήταν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου σε συνεργασία με τα σκακιστικά σωματεία Ηράκλειο ΟΑΑ, ΣΟ Ηρακλείου, ΣΑ Χερσονήσου και ΣΟ Λέων Κάντια σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Το σκακιστικό τμήμα του πολιτιστικού κέντρου της Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας έδωσε και φέτος το παρών σημειώνοντας για μία ακόμα φορά σημαντικές επιτυχίες φανερώνοντας με αυτό τον τρόπο την καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, στην Α’ Γυμνασίου η Άννα Μαρία Χαλκιαδάκη κατέκτησε την τρίτη θέση στα κορίτσια και ανέβηκε για μία ακόμα φορά στο βάθρο των νικητών και στην Γ’ Γυμνασίου ο Γιάννης Μιχελινάκης κατέκτησε την πέμπτη θέση. Τα δύο παιδιά είχαν εξαιρετική απόδοση απέναντι σε αρκετά έμπειρους σκακιστές και θα εκπροσωπήσουν επάξια την περιοχή της Μεσσαράς στους παγκρήτιους σχολικούς αγώνες, ενώ ο Κρούπης Κωνσταντίνος στην Γ’ Δημοτικού έχασε την πρόκριση στην κόψη του ξυραφιού.

Παρ’ όλο τις σπουδαίες επιτυχίες, ο προπονητής του τμήματος Βαρδάκης Στέλιος στάθηκε στην μεγάλη προσέλευση των παιδιών που έκαναν τόσα χιλιόμετρα από τις Μοίρες και την ευρύτερη περιοχή για να αγωνιστούν πραγματοποιώντας ανταγωνιστικές εμφανίσεις και κερδίζοντας σημαντικές εμπειρίες όπου θα βοηθήσουν στην αγωνιστική ανάπτυξη τόσο των ίδιων όσο και ολόκληρου το τμήματος. Τέλος, ο κ. Βαρδάκης τόνισε την μεγάλη στήριξη όπου λαμβάνει από τους ανθρώπους του πολιτιστικού τμήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει θερμά το τμήμα.

Παρακολουθήστε παρακάτω σχετικό βίντεο όπου μιλάει μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Χερσονήσου

Συμμετοχές τμήματος Σκάκι Πολιτιστικού Κέντου Ι.Μ.Γ.Α.:

Β’ Δημ.: Τζαγκαράκη Αγάπη Καλλιόπη, Μιχελινάκη Κατερίνα

Γ’Δημ.: Κρούπης Κωνσταντίνος

Δ’ Δημ.: Τζαγκαράκης Εμμανουήλ, Ματαλλιωτάκη Ανδριάννα, Ρομπογιαννάκης Αχιλλέας

Ε’ Δημ.: Ρομπογιαννάκης Μιχάλης, Μιχελινάκης Νίκος, Θεοδωράκης Γιώργος, Καλουντζάκης Βασίλης

ΣΤ’ Δημ.: Γαργεράκης Μιχάλης

Α’ Γυμν.: Χαλκιαδάκη Άννα Μαρία

Γ’ Γυμν.: Μιχελινάκης Γιάννης