Νότια Κρήτη

Στην περίφραξη 60 γεωτρήσεων προχωρά ο Δήμος Γόρτυνας

Στην περίφραξη 60 γεωτρήσεων προχωρά ο Δήμος Γόρτυνας

Στο παρελθόν ήταν συχνό φαινόμενο δολιοφθορές και κλοπές στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό.

A-
A+
14/08/2018 | 20:42

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης προχώρησαν ο Δήμος Γόρτυνας και η ανάδοχος εταιρεία του έργου “Χ.Λυδάκης Α.Ε.” για το έργο “Περίφραξη Γεωτρήσεων” με ημερομηνία 8 Αυγούστου 2018. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να βελτιώσει και να προφυλάξει την υδροδότηση του Δήμου Γόρτυνας, κάνοντας αρχή με ένα σημαντικό έργο που αφορά την ασφάλεια των πολιτών.

Πρόκειται για την περίφραξη τουλάχιστον 60 γεωτρήσεων, σε πρώτη φάση των πιο σημαντικών εκροής νερού ύδρευσης-άρδευσης, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε είδους δυσάρεστο περιστατικό, αλλά και για την αποφυγή διάφορων ανεξέλεγκτων φαινομένων, που είχαν παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι γεγονός ότι στο παρελθόν είχαν σημειωθεί πολλά περιστατικά με δολιοφθορές, κλοπές και εικόνες λεηλασίας και καταστροφής σε γεωτρήσεις του Δήμου Γόρτυνας, με αποτέλεσμα ο Δήμος να ζημιώνεται κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο από τις  ζημιές που προκαλούσαν αυτού του είδους οι επιδρομές, αφήνοντας μάλιστα ολόκληρα χωριά χωρίς σταγόνα νερό.

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 25/2017 μελέτη ο Δήμος Γόρτυνας θα προβεί στις παρακάτω εργασίες:

Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Μ.Μ. ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΑΠΑΝΗ
1 Για την κατασκευή της περίφραξης, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της διακήρυξης Μέτρο 1158 29 € 33.582,00 €
2 Για την κατασκευή πόρτας δύο φύλλων, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της διακήρυξης Τεμάχιο 64 120 € 7.680,00€

Σύνολο :41.262,00  ΦΠΑ 24% :9.902,88 

Συνολική Δαπάνη (€):51.164,88

Η δαπάνη που θα προκληθεί από την παροχή της εν λόγω σύμβασης υπηρεσίας θα χρηματοδοτηθεί από Έσοδα του Δήμου Γόρτυνας και έχει δεσμευτεί πίστωση ποσού 51.164,88 ευρώ σε βάρος του ΚΑ 25.7336.0543.

Η διάρκεια της παρούσας σύμβασης ορίζεται σε δώδεκα μήνες (12) από την υπογραφή του συμφωνητικού ή μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων υλικών.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.