Νότια Κρήτη

Στο αεροδρόμιο Τυμπακίου το «FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP»

Στο αεροδρόμιο Τυμπακίου το «FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP»

Διεθνείς ποδηλατικός αγώνας αθλητών με αναπηρία στο αεροδρόμιο Τυμπακίου 20-21 Απριλίου 2019

A-
A+
17/04/2019 | 11:19

Συνδιοργάνωση επίσημου διεθνούς ποδηλατικού αγώνα αθλητών με αναπηρία στο αεροδρόμιο Τυμπακίου 20-21 Απριλίου 2019 με την ονομασία «FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP» παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας ΑμεΑ.

Στον αγώνα αυτό  θα συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες αθλητές αφού ταυτόχρονα γίνεται και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου και φυσικά σπουδαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο καθώς ο αγώνας ορίζεται ως open.

Έχει αναγνωρισθεί και αναρτηθεί ήδη στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας UCI και χαρακτηρίζεται ως κατηγορίας  C1 (υψηλότερη θέση , μετά τα παγκόσμια πρωταθλήματα και κύπελλα). Μάλιστα ο αγώνας δίνει βαθμούς για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς του «ΤΟΚΥΟ 2020» .

FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP

Κάνοντας ένα άνοιγμα στην κοινωνία και προωθώντας τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, με τον ερχομό αθλητών με αναπηρία από όλη την ευρώπη..

Τα ωφέλει από μια τέτοια διοργάνωση θα είναι πάρα πολλά:

 • Ο τόπος μας θα προβάλλεται συνεχώς από όλα τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο, καθώς είναι αγώνας παγκόσμιου ενδιαφέροντος που εντάσσεται στο επίσημο καλαντάρι της Παγκόσμιας ομοσπονδίας UCI και την ιστοσελίδα της.
 • Θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε, να προβάλουμε και να αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά και τη φιλοξενία μας, ανοίγοντας και νέους ορίζοντες στον αθλοτουρισμό, το αθλητισμό των ΑμεΑ, τη δυνατότητα τουρισμού και αναψυχής για Άτομα με αναπηρία στις εγκαταστάσεις του νησιού.
 • Η αναφορά του ιστορικού μνημείου της Φαιστού από τη μία και του κλίματος, της θάλασσας και του σεβασμού στα Άτομα με Αναπηρία από την άλλη , θα αναδείξουν την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά σε όλο της το μεγαλείο.
 • Η δυνατότητα συμμετοχής σε διεθνή αγώνα σε Έλληνες αθλητές, που με δεδομένο την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, δεν θα είχαν ποτέ αυτή την ευκαιρία.
 • Πολλά παιδιά, γονείς, οργανώσεις αλλά και όλη η τοπική και όχι μόνο κοινωνία, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πολύ υψηλού επιπέδου αθλητές και αθλήτριες με διάφορες αναπηρίες, και να ξεπεράσουν, δισταγμούς, στεγανά και προκαταλήψεις, εμπνέοντας, ειδικά τα νέα παιδιά με αναπηρία να βγουν στην κοινωνία και να ζήσουν όπως πρέπει.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη, θεωρούμε ότι έχουμε μια πρώτης τάξεως δυνατότητα αλλά και ευκαιρία να πετύχουμε πάρα πολλά και σε πολλούς τομείς, μέσα από μια διοργάνωση με αθλητικό, κοινωνικό και  πολιτιστικό χαρακτήρα.

Διοργανωτές σε αυτό τον αγώνα θα είναι:

 • Η παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας UCI (καθώς ο αγώνας είναι επίσημος και δίνει βαθμούς πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς αγώνες).
 • Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες ΕΑΟΜ ΑμεΑ ως το επίσημο ελληνικό όργανο που εκπροσωπεί τη χώρα στην παγκόσμια ομοσπονδία.
 • Η Περιφέρεια Κρήτης ως θεσμικό όργανο που φιλοξενεί και συμμετέχει στη διοργάνωση.
 • Το Αθλητικό σωματείο ΑμεΑ «ΤΑΛΩΣ» ως αθλητικό σωματείο ΑμεΑ με εμπειρία στην οργάνωση και υλοποίηση, αλλά και συμμετοχή με τους αθλητές του σε τέτοιες διοργανώσεις.
 • Το σωματείο γονέων και φίλων Ατόμων με αναπηρία νοτίου Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» με σημαντικό κοινωνικό και οργανωτικό έργο στο χώρο των ΑμεΑ σε όλη την Κρήτη.
 • Η διοίκηση της Αεροπορικής μονάδας του Αεροδρομίου Τυμπακίου όπου και θα υλοποιηθεί ο αγώνας αυτός.