Νότια Κρήτη

Στο δρόμο για το τάσιμο στην Παναγιά…

Στο δρόμο για το τάσιμο στην Παναγιά…

Χρειάζεται προσοχή από προσκυνητές και οδηγούς

A-
A+
16/05/2018 | 10:35

Υπό τον καυτό ήλιο του κρητικού νότου και τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ήδη από το πρωί στον κάμπο της Μεσαράς, πολλοί πιστοί, όλων των ηλικιών, κάποιοι με μεγάλες λαμπάδες στα χέρια, ακολουθούν με τα πόδια το δρόμο που οδηγεί προς την Παναγία την Αλμυρή, ένα από τα πιο δημοφιλή προσκυνήματα της περιοχής που βρίσκεται μεταξύ Αγίων Δέκα και Βουρβουλίτη Δήμου Γόρτυνας. Ο παμπάλαιος ναός, με το πηγάδι στο εσωτερικλο του που αναβλύζει αλμυρό νερό, εορτάζει την Πέμπτη 17 Μαΐου, ανήμερα της Αναλήψεως.

Από την παραμονή της εορτής πλήθος κόσμου, που καταφτάνει από πολλές περιοχές του νησιού, “πλημμυρίζει” το προαύλιο του ναού (στον εξωτερικό χώρο στήνεται ένα λαικό πανηγύρι)  με πολλούς να κάνουν κάποιο τάμα στην Παναγιά. Τάμα που συνήθως έχει σχέση με την απόκτηση ή την υγεία ενός παιδιού, αφού για τους πιστούς η Παναγία η Αλμυρή βοηθά τις γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.