Νότια Κρήτη

«Στροφές»: Μία ταινία για το αλκοόλ & τους ανήλικους από το Δήμο Αγίου Βασιλείου (βίντεο)

«Στροφές»: Μία ταινία για το αλκοόλ & τους ανήλικους από το Δήμο Αγίου Βασιλείου (βίντεο)

Μήνυμα ευαισθητοποίησης του Δήμου Αγίου Βασιλείου σχετικά με το σοβαρό θέμα που αφορά τους νέους.

A-
A+
23/08/2019 | 14:18

H Kρήτη εδώ και χρόνια κρατά μια δραματική πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα ενώ μόνο φέτος 45 συνάνθρωποι μας, ανάμεσά τους παιδιά 18, 19 και 20 ετών, έχουν χάσει τη ζωή τους στο δρόμο.

Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Στροφές» του Γιάννη Μπλέτα, αποτελεί συνέχεια των δράσεων του τμήματος Παιδείας του Δήμου Αγίου Βασιλείου, που αφορούν στη χρήση αλκοόλ από ανήλικους.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο 15χρονος Σήφης, που πηγαίνοντας με την οικογένεια του από την εκκλησία στο γαμήλιο γλέντι παθαίνει κρίση πανικού βλέποντας δεξιά κι αριστερά εικονοστάσια, σημεία δηλαδή που εκτυλίχθηκαν οικογενειακές τραγωδίες και ανθρώπινα δράματα. Ήχοι από χαρμόσυνα τσουγκρίσματα ποτηριών συνδυάζονται με ήχους πένθιμων καμπάνων.

Τελικά ο 15χρονος Σήφης ηρεμεί αφού επιλέγει τη ζωή, συνεχίζει να χορεύει και αρνείται το αλκοόλ ακόμα κι από το χέρι του ιδιου του πατέρα του.

Η δήλωση του Δημάρχου Αγ. Βασιλείου Γ. Ταταράκη:

Η δήλωση του υπευθ. Παιδείας Α. Τσουρδαλάκη:

Αλκοόλ και οδήγηση αυξάνουν κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και αυτήν ακριβώς την ιδιότυπη κατάσταση που επικρατεί στο νησί, ειδικά τις μέρες αυτές, αποκαλύπτει σε μόλις 4,5 λεπτά ταινία.

Γνωρίζοντας πλέον τις βλαβερές επιπτώσεις της χρήσης αλκοόλ και ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες, και αφού έχουν προηγηθεί σχετικές δράσεις για τη διάδοση της γνώσης αυτής, η δημιουργία της συγκεκριμένης ταινίας έρχεται να συμπληρώσει την προσπάθεια του Δήμου για κοινωνική αφύπνιση, να στείλει σαφές μήνυμα στους νέους για αποχή από την κατανάλωση του και ταυτόχρονα, να προτείνει την υιοθέτηση υγειών τρόπων διασκέδασης και δημιουργικής εκτόνωσης.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας
  • Σενάριο: Γιάννης Χατζηκυριάκος
  • Κάμερα: Μιχάλης Μπούχλης Γιάννης Μπλέτας
  • Επιμέλεια κίνησης: Σαββίνα Μουρατίδου
  • Έπαιξαν οι: Γιώργος Μαρκουλιδάκης Διονύσης Ξενικάκης Τζένη Μαραθιανού- Καμπουράκη Γεωργία Στεφανουδάκη