Νότια Κρήτη

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Πολωνού – Γύρισε στην πατρίδα της η κόρη του

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Πολωνού – Γύρισε στην πατρίδα της η κόρη του

Εξαϋλώνονται οι ελπίδες.

A-
A+
22/04/2019 | 8:56

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον 64χρονο Πολωνό τουρίστα, που αγνοείται από τις 9 Απριλίου όπου σκόπευε να κάνει μια περιήγηση ανάμεσα στη Σούγια και τη Χώρα Σφακίω, ωστόσο όλο και λιγότερες ελπίδες υπάρχουν η κατάληξη της έρευνας να έχει αίσιο τέλος.

Μετά τη διακοπή των ερευνών, μέσα στο σαββατοκύριακο, λόγω καιρικών συνθηκών, από σήμερα το πρωί το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής της Ανώπολης, σε συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και εθελοντές θα “χτενίσουν” μια ακόμη περιοχή.

Χωρισμένοι ανά δύο, οι ομάδες διάσωσης που αποτελούνται από περίπου 15 άτομα, αναμένεται να εστιάσουν τις έρευνές τους στο μονοπάτι στην περιοχή του Ξυλόσκαλου, παράλληλα με το φαράγγι της Τρυπητής, στην είσοδο του οποίου  βρέθηκε η σκηνή του Πολωνού αγνοούμενου και καταλήγει  στην κορυφή του Γκίγκιλου.

Μολονότι το συγκεκριμένο μονοπάτι ερευνήθηκε πρόσφατα από αέρος, τα τμήματα των πεζοπόρων δυνάμεων, ελπίζουν αυτή τη φορά να αποδειχθούν πιο αποτελεσματικά, από το στρατιωτικό ελικόπτερο.

Στα Χανιά βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες και η κόρη του, Olga, η οποία το πρωί της Κυριακής επέστρεψε απογοητευμένη στην Πολωνία, χωρίς να έχει πληροφορηθεί τίποτα νεότερο για τον πατέρα της. Η ίδια, σε ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, με θέμα την αναζήτηση του 64χρονου, αναφέρει πως αν υπάρξει οτιδήποτε νεότερο θα το γνωστοποιήσει στα μέλη της ομάδας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση δε θα υπάρξει νεότερη ανάρτηση από την ίδια.

Ωστόσο, θα παραμένει διαρκώς σε επαφή με την πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα, αλλά και τις τοπικές αρχές των Σφακίων, ελπίζοντας πως αρχής γενομένης από τη Μ. Δευτέρα, θα υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι, σαν σήμερα πριν απο 16 ημέρες – το Σάββατο 6 Απριλίου – ο 64χρονος Πολωνός  Αndrzej Weber έφτανε στο αεροδρόμιο Χανίων για να μεταβεί κατευθείαν στην Σούγια του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.

Την επόμενη ημέρα ο 64χρονος ξεκίνησε την πορεία του στο μονοπάτι Ε4 προς την Αγία Ρουμέλη, κατασκήνωσε στην παραλία του φαραγγιού της Τρυπητής και από την Τρίτη 9 Απριλίου δεν έδωσε σημεία ζωής.

Η επιστροφή του στην Πολωνία επρόκειτο να γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου και όταν οι οικείοι του διαπίστωσαν πως δεν είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο από τα Χανιά ενημέρωσαν τις αρχές.

Ο Αndrzej είναι 64ων ετών, 1.94 ύψος, κοντά γκρίζα μαλλιά, πράσινο-γρι μάτια. Ήταν ντυμένος με αθλητικά ρούχα. (σκούρο παντελόνι, μπλε λεπτό μπουφάν)

Είχε ένα σακίδιο με τουριστικό εξοπλισμό (σκηνή, υπνόσακο, γκαζάκι, κτλ.) και ταυτότητα.

Εάν κάποιος έχει δει των Andrzej η έχει οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες παρακαλείται να επικοινωνήσει με την τοπική αστυνομία ή να επικοινωνήσει μέσω email, στο [email protected]