Νότια Κρήτη

Τα Σαχτούρια και ο Σύλλογος Εθνομαρτύρων παρόντες στις εκδηλώσεις στο Τυμπάκι (φωτορεπορτάζ)

Τα Σαχτούρια και ο Σύλλογος Εθνομαρτύρων παρόντες στις εκδηλώσεις στο Τυμπάκι (φωτορεπορτάζ)

Εκπρόσωποι του Συλλόγου είχαν συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Γερμανικής Βουλής.

A-
A+
11/02/2018 | 21:07

Οι διήμερες εκδηλώσεις ιστορίας και μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Φαιστού στο Τυμπάκι έδωσε τη δυνατότητα και σε πολλές συλλογικότητες να εκφραστούν συμβάλλοντας στην καλύτερη αποτύπωση της τοπικής ιστορίας.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σακτουριανών Εθνομαρτύρων που συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις τιμώντας με την παρουσία και τη συμμετοχή του τη σημαντική αυτή εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου άδραξε της ευκαιρίας και παρουσίασε στους φορείς της Κρήτης στα μέσα ενημέρωσης αλλά και στην αντιπρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας κα. CLOUDIA ROTH τη σημαντική συμβολή των Σακτουριανων την περίοδο 1941-1944 και την θυσία τους στον βωμό της Ελευθερίας.
Στο περιθώριο της διημερίδας έγινε συνάντηση με την αντιπρόεδρο της Γερμανικής Βουλής, όπου δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων όχι μόνο για την ιστορική αυτή περίοδο αλλά και για την γεωγραφική και πολιτιστική σπουδαιότητα του τόπου.
Ενώ τα μέλη της αντιπροσωπείας των Σαχτουριανών δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον Δήμαρχο Φαιστού και τους συντελεστές της εκδήλωσης για τη φιλοξενία.