Νότια Κρήτη

Θέμα ημερών η παράδοσή του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά

Θέμα ημερών η παράδοσή του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά

Διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Φώτης Καζάσης: "Παίζουμε με τις ώρες και τις μέρες".

A-
A+
16/04/2019 | 10:17

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Φώτης Καζάσης, μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου σχετικά με την παράδοση του δρόμου της Μεσαράς αναφέροντας ότι: “παίζουμε με τις ώρες και τις μέρες”, και ότι γίνεται προσπάθεια να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα μέχρι τη Μέγάλη Πέμπτη.

Σχετικά με τον κίνδυνο απένταξης του έργου ανέφερε πως “δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο θέμα του προστίμου και της απένταξης”.

“Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι το έργο, στο σημείο που έχει φτάσει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ολοκληρωθεί η υλοποίησή του, αλλά δε θέλω να δεσμευτώ για την ημερομηνία” – υπογράμμισε ο κ.Καζάσης.

Στο Ηράκλειο ο Χρήστος Σπίρτζης θα επιθεωρήσει το οδικό έργο Ηράκλειο – Μεσαρά

Στο Ηράκλειο πρόκειται να μεταβεί ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης για την παράδοση του έργου Χερσόνησος – Γούρνες. Πρόκειται για ένα έργο ύψους 51 εκατ. ευρώ, το οποίο παρέμενε στάσιμο από το 2012 και το οποίο αποδίδεται στην κοινωνία της Κρήτης, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών.

Το κομμάτι μήκους 21 χλμ. του ΒΟΑΚ έχει κατασκευαστεί στα πρότυπα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, στηθαίο και ΛΕΑ.  Η επαναφορά της κυκλοφορίας στον Βόρειο Οδικό Άξονα, του νότιου κλάδου από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στη συνέχεια,  θα επιθεωρήσει το οδικό έργο Ηράκλειο – Μεσαρά, το οποίο θα παραδοθεί στο τέλος Απριλίου.