επικαιρότητα

Τι ζήτησαν οι φορείς από τον Μητσοτάκη στην Ιεράπετρα

Τι ζήτησαν οι φορείς από τον Μητσοτάκη στην Ιεράπετρα

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ιεράπετρα, ενώ τέθηκαν από τον Δήμαρχο θέματα που χρήζουν άμεσων λύσεων

A-
A+
20/07/2018 | 18:10

Μια επίσκεψη που τουλάχιστον για τις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατία έκλεισε επιτυχημένα ήταν η χθεσινή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λασίθι, με την έμφαση να δίνεται στην Σητεία και την Ιεράπετρα.

Η επίσκεψη που ξεκίνησε με την άφιξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και της πολυμελούς συνοδείας του από συνεργάτες, τοπικά στελέχη της ΝΔ και δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο της Σητείας, μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού απ’ τη μια υπήρχε η απαίτηση να μη μείνει και αυτή τη φορά εκτός η πόλη της Σητείας, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός που είχε διαρρεύσει, και απ’ την άλλη βέβαια συνοδεύτηκε και με πολλές δηλώσεις στήριξης του αεροδρομίου.

Στη συνέχεια η πολύωρη επίσκεψη στην Ιεράπετρα και η σύσκεψη για τη λειψυδρία ήταν αυτή που μονοπώλησε το ενδιαφέρον, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δέχεται ένα θερμό καλοσώρισμα στη Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας από τον εορτάζοντα Μητροπολίτη (είχε χθες τα γενέθλιά του) , ενώ ο Γιάννης Πευκιανάκης υπενθύμισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας του δεσμούς του πατέρα του με την περιοχή, τονίζοντας πως η τελευταία επιστολή του πριν φύγει από τη ζωή ήταν για να συλληπηθεί στον θάνατο του Μητροπολίτη Ευγενίου.

Η επίσκεψη στο φράγμα Μπραμιανών ήταν η επόμενη στάση του προγράμματος και εκεί, τυχαίο ή όχι, απουσίαζε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, ο οποίος έφτασε στο τέλος λέγοντας πως περίμενε μαζί με τους υπόλοιπους αντιδημάρχους σε διαφορετικό σημείο.

Έπειτα πραγματοποίησαν μία κατ’ ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου.

Στην εν λόγω συνάντηση ο Δήμαρχος αφού παρέδωσε στον κ. Μητσοτάκη περιγραφικό υπόμνημα με όλα τα προβλήματα ύψιστης σπουδαιότητας που αντιμετωπίζει ο Δήμος και η ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, συζήτησε μαζί του για την ανάγκη άμεσων λύσεων και ουσιαστικών παρεμβάσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο έντονο πρόβλημα της λειψυδρίας, στα προβλήματα των αγροτών, στη λειτουργία και στελέχωση του Νοσοκομείου, στην επαναλειτουργία του ΤΕΙ Ιεράπετρας, στα προβλήματα των οδικών αξόνων, στην κατάργηση και απομάκρυνση υπηρεσιών, στα λιμενικά έργα και στον τουρισμό.