Νότια Κρήτη

Το Γηροκομείο των Αγίων Δέκα και οι βολές Δαριβιανάκη προς πάσα κατεύθυνση(βίντεο)

Το Γηροκομείο των Αγίων Δέκα και οι βολές Δαριβιανάκη προς πάσα κατεύθυνση(βίντεο)

Ζήτημα παραταξιακής πειθαρχίας τέθηκε ευθέως με αφορμή τη στάση που κρατά η δ.σ. Μαρία Σφακιανάκη.

A-
A+
17/03/2018 | 11:57

Η μεγάλη χρονική καθυστέρηση και οι παλινωδίες στην ολοκλήρωση ενός έργου που ξεκίνησε από μια ιδιωτική δωρεά και πρωτοβουλία του γιατρού Ιωάννη Κουκουράκη για τη δημιουργία ενός Γηροκομείου στους Αγίους Δέκα, στάθηκαν αφορμή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Γόρτυνας για να κορυφωθεί η αντιπαράθεση μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Γράφει: Πόπη Πρωτογεράκη 

Ο κ. Δαριβιανάκης Μιχάλης κατηγόρησε ευθέως τη δημοτική αρχή για αδράνεια και αδιαφορία στην αποπεράτωση και ολοκλήρωση ενός έργου που ξεκίνησε επί θητείας του και ακόμα δεν έχει τελειώσει. Μάλιστα ο ίδιος άφησε αιχμές για “απώλειες” στον κινητό εξοπλισμό του Γηροκομείου και για σκοπιμότητες, υπονοώντας σαφώς ότι η δημοτική αρχή δεν θέλει να προχωρήσει στην ολοκλήρωση και λειτουργία του Γηροκομείου μιας και πρόκειται για ένα έργο που φέρει τη δική του “ταμπέλα”.

Η αντιπαράθεση, όμως, που ξέσπασε για την πρόοδο των εργασιών στο Γηροκομείο των Αγίων Δέκα και που ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τον ορισμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου, όπου λόγω ποσόστωσης δύο εξ αυτών θα πρέπει να είναι γυναίκες, ανέδειξε και ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα, το οποίο για πρώτη φορά τίθεται με τόσο άμεσο και ξεκάθαρο τρόπο και που αφορά την παραταξιακή πειθαρχία και συμμόρφωση που θα πρέπει να επιδεικνύουν τα αιρετά μέλη ενός συνδυασμού στις απόψεις και στην “πολιτική γραμμή” που χαράσσει ο αρχηγός.

Επ’ αυτού ακριβώς του ζητήματος “άναψε φωτιά” όταν η δ.σ. Μαρία Σφακιανάκη επιβεβαίωσε ότι ο εξοπλισμός του Γηροκομείου δεν έχει χαθεί αλλά βρίσκεται κλειδωμένος στο υπόγειο του Δημαρχείου και ότι η ίδια αυτοπροτάθηκε μεν για να είναι μέλος στη διοίκηση του Ιδρύματος, αν όμως ο αρχηγός έχει διαφορετική άποψη μπορεί να προβεί στην αντικατάστασή της. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο βίντεο που σας παραθέτουμε, ο κ. Δαριβιανάκης άσκησε κριτική στην κα. Σφακιανάκη για τη στάση που έχει υιοθετήσει και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, θέτοντας ξεκάθαρα ζήτημα παραταξιακής πειθαρχίας και συμπόρευσης με τις απόψεις που έχει ο ίδιος ως επικεφαλής της παράταξης.

Για πρώτη φορά, όμως, ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και από την πλειοψηφία με τον αντιδήμαρχο Γόρτυνας κ. Στέλιο Μπομποδάκη να επιτίθεται στον κ. Δαριβιανάκη κατηγορώντας τον για λαϊκισμό και μικροπολιτική, δηλώνοντας ότι ο εξοπλισμός φυλάσσεται στο ακέραιο στο υπόγειο του Δημαρχείου και ότι αυτό αποτελεί ένα άλλοθι και μια δικαιολογία για ¨σπέκουλα” από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, που δεν επιθυμεί την αποπεράτωση του έργου από την τωρινή δημοτική αρχή.

Παρακολουθήστε εδώ το σχετικό βίντεο