Νότια Κρήτη

Χόρεψαν πιασμένοι χέρι-χέρι στο … “Χορό της Ζωής” στη Γέργερη

Χόρεψαν πιασμένοι χέρι-χέρι στο … “Χορό της Ζωής” στη Γέργερη

"Στη ζωή όπως και στο χορό αν χάσεις ένα βήμα...απλά συνεχίζεις"

A-
A+
14/08/2018 | 20:11

Μία δράση διαφορετική, με ιδιαίτερο νόημα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Αυγούστου, στις 18.00 το απόγευμα στη λίμνη του Διγενή, στη Γέργερη. Έφερε την ονομασία “Ο Χορός της Ζωής” και πραγματικά επρόκειτο για έναν μεγάλο χορό στον οποίο πιασμένοι όλοι οι παρευρισκόμενοι, χόρεψαν βήμα-βήμα, σχηματίζοντας ένα πελώριο κύκλο γύρω από τη λίμνη.

Το μήνυμα βαθύτερο και έντονο, όπως ακριβώς το ήθελαν οι εμπνευστές και διοργανωτές της εκδήλωσης, αφού και “η ίδια η ζωή μοιάζει με χορό που κι αν κάνεις ένα λάθος βήμα…απλά συνεχίζεις», όπως τονίζουν και οι ίδιοι! Η πρόσκληση απευθυνόταν σε άτομα όλων των ηλικιών από το πιο μικρό παιδί μέχρι τον παππού και τη γιαγιά, όπως και έγινε!
Πλήθος ανθρώπων, κάθε ηλικίας, από κοντά και από μακριά, ντόπιοι και ξένοι, γνωστοί και άγνωστοι μεταξύ τους, πιάστηκαν χέρι-χέρι και έσυραν τον μεγαλύτερο κρητικό χορό που έχει στηθεί ποτέ στα χρονικά στην περιοχή, υπό τον ήχο της λύρας του Κωστή Ψαρουλάκη.

Ο αντιδήμαρχος Ρούβα Μανώλης Δρετάκης με τους διοργανωτές της εκδήλωσης

Παρών στην εκδήλωση και ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Ρούβα κ. Μανώλης Δρετάκης, ο οποίος χαιρέτησε την πρωτοβουλία, δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές Αναστασάκη Στέλλα και Χορλιαφάκη Κωνσταντίνο για την πρωτότυπη ιδέα και για την εκτέλεσή της. Όπως τόνισε ο κ. Δρετάκης ήταν μια καθόλα επιτυχημένη εκδήλωση που πέτυχε το σκοπό της κάτι που φάνηκε και από την μεγάλη ανταπόκριση που έδειξε ο κόσμος στο κάλεσμα των διοργανωτών.
Τον συντονισμό είχε η παρουσιάστρια-εμψυχώτρια κα. Νίκη Μπελαδάκη, ενώ προσφέρθηκαν ως κέρασμα παραδοσιακά εδέσματα.