Νότια Κρήτη

«ZAROS TRAIL RACE» με μεγάλη συμμετοχή (φώτο)

«ZAROS TRAIL RACE» με μεγάλη συμμετοχή (φώτο)

Μια ξεχωριστή διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Ζαρού και το Δάσος του Ρούβα.

A-
A+
06/08/2019 | 11:12

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 4 Αυγούστου, στην Πάνω Ρίζα, ο καθιερωμένος αγώνας ορεινού δρόμου «ZAROS TRAIL RACE» σε μια ξεχωριστή διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Ζαρού και το Δάσος του Ρούβα, στην άγρια ομορφιά των κρητικών βουνών.

Η εκκίνηση δόθηκε στο κέντρο του Ζαρού και  ο αγώνας ακολούθησε πορεία ανάμεσα στα στενά του χωριού. Βγαίνοντας από το χωριό η διαδρομή πέρασε από την εμφιάλωση του Νερό Ζαρός, μπαίνοντας σε ανηφορικό μονοπάτι προς το δάσος του Ρούβα, μέσα από το εντυπωσιακό φαράγγι του Αγίου Νικολάου. Έπειτα από 3,5 χλμ. περίπου οι συμμετέχοντες έφτασαν  στην τοποθεσία “Σπηλιάρα” όπου βρισκόταν ο πρώτος και ο τρίτος σταθμός του αγώνα. Συνεχίζοντας για 4χλμ ανηφορικά χιλιόμετρα ακόμα, με πορεία στην καρδιά του δάσους , οι αθλητές έφτασαν στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής 1000+ μέτρα συναντώντας χωματόδρομο. Αφού άρχισαν την κατάβαση αυτού του δρόμου βρέθηκαν στο κέντρο του Δάσους του Ρούβα στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη. Σε αυτό το σημείο  ήταν ο κεντρικός σταθμός του αγώνα, εφοδιασμένος με νερό, σνάκ, ισοτονικά, φρούτα κ.α. Φεύγοντας από τον κεντρικό σταθμό οι αθλητές κατέληξαν πίσω στο φαράγγι του Ζαρού, με κατεύθυνση τον Βότομο. Έπειτα από 5χλμ., 600μ αρνητικής υψομετρικής διαφοράς στο τεχνικό φαράγγι, και αφού πέρασαν από τον σταθμό στην Σπηλιάρα ξανά, ακολούθησε ο τερματισμός στην λίμνη του Βότομου.

Στην πρώτη πεντάδα (SZTR 13km 750m+) τερμάτισαν οι: Μανώλης Κωνσταντουλάκης (με χρόνο 1:18:37), Γκατζία Γκετζίμ (1:18:40), Γκατζία  Άλφερντ (1:18:41), Μανώλης Σηφάκης (1:18:45) και Στέλιος Καλπουτζάκης (1:23:03), στο σύνολο 75 συμμετεχόντων (όπου ο 75ος τερμάτισε με χρόνο 4 ωρών).