Οικονομία
Πένθος στην Καλαμάτα για τον θάνατο του επιχειρηματία Χρίστου Παπαδημητρίου
Επί των ημερών του τα προϊόντα "kalamata papadimitriou" είχαν κατακτήσει τις διεθνείς αγορές.
Απέραντη θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία της Καλαμάτας και όχι μόνο ο θάνατος του επιχειρηματία Χρίστου Κων. Παπαδημητρίου σε ηλικία μόλις 44 ετών, έπειτα από γενναία μάχη για την υγεία του.
Ο Χρίστος Παπαδημητρίου αποτέλεσε την τρίτη γενιά στην γνωστή εταιρεία «Παπαδημητρίου Χ.Κ. Α.Β.Ε.Τ.», γνωστή από τα προϊόντα «Kalamata Papadimitriou» και με σημαντική τυποποιητική και εξαγωγική δραστηριότητα στον χώρο του ελαιόλαδου, του μπαλσάμικου, της μουστάρδας και άλλων προϊόντων τροφίμων, έχοντας αφήσει τη σφραγίδα του στην εταιρεία με τις καινοτομίες που είχε εισάγει.
Ήταν παντρεμένος με την Σεβαστή Σκούλικα και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τον Νικόλα. Η κηδεία του, σύμφωνα με την eleftheriaonline.gr, θα γίνει το Σάββατο στις 11 π.μ. στον Ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα.
Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1939 και εκτοξεύτηκε στα χέρια του
Το 1939, ο 29χρονος Χρίστος Παπαδημητρίου ίδρυσε την εταιρεία που υπάρχει μέχρι και σήμερα στην Καλαμάτα. Αρχικά δραστηριοποιούνταν με το εμπόριο και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας όπως αποξηραμένα σύκα, ελιές Καλαμών και ελαιόλαδο. Από το 1950 μπήκε στη βρετανική, την ολλανδική και τη γερμανική αγορά κυρίως μέσω της σταφίδας.
Έπειτα ανέλαβε ο Κώστας Παπαδημητρίου που όντας οινολόγος με σπουδές στη Γαλλία εξέλιξε την εταιρεία και δημιούργησε το πρώτο ελληνικό βαλσαμικό ξίδι από κορινθιακή σταφίδα.

Το 2004 είχε έρθει η ώρα του εγγονού Χρίστου Παπαδημητρίου να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας. Υπό την καθοδήγησή του, αναπτύχθηκαν νέες σειρές ποϊόντων βασισμένες στο βαλσαμικό ξίδι, όπως οι κρέμες βαλσαμικού και οι μεσογειακές μουστάρδες.
Επιδιώκοντας όλα τα προϊόντα της εταιρείας να διατηρούν την ελληνική τους ταυτότητα, αξιοποιήθηκαν πλήρως τα τοπικά προϊόντα όπως το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το ελληνικό μέλι και φρούτα Μεσσηνίας.
Υπό την καθοδήγησή του, το 2013 η εταιρεία εντάχθηκε στο διεθνές δίκτυο Endeabor, καταφέρνοντας να είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο των τροφίμων που γίνεται μέλος.