Παράξενα

Καλή όρεξη, με επιτραπέζια παιχνίδια… που τρώγονται!

Καλή όρεξη, με επιτραπέζια παιχνίδια… που τρώγονται!

Χαλάρωση με επιτραπέζια παιχνίδια που μπορείς να τα φας!!!!

A-
A+
13/06/2018 | 18:41

Τα σχολεία σε λίγες μέρες κλείνουν, το καλοκαίρι έρχεται και όλοι αναζητούν τρόπους χαλάρωσης! Έτσι, τα επιτραπέζια παιχνίδια γνωρίζουν άνθηση, ξανά. Αφορμή για να μαζευτούν φίλοι, να δουν ο ένας τον άλλον, να μιλήσουν, να παίξουν, να αλληλοπειραχτούν τρυφερά, να γελάσουν. Όμως και να τσιμπήσουν κάτι. Τι; Το ίδιο το επιτραπέζιο παιχνίδι, λέει η Τζεν Σάντερκοκ. Η οποία, για την ώρα, έχει σχεδιάσει 12 βρώσιμα επιτραπέζια παιχνίδια!

Η Αυστραλέζα Τζεν, σπούδασε μηχανικός μηχανολόγος, πληροφορική και εφαρμοσμένα μαθηματικά. Για χρόνια, εργαζόταν στην Αυστραλιανή Πολεμική Αεροπορία, στους τομείς «τεχνητή νοημοσύνη» και «πειραματικά αεροσκάφη».

Καιρό πολύ, σχεδίαζε παιχνίδια, συνειδητοποίησε ότι αυτή η δραστηριότητα είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική επαγγελματική λύση, συνεργάστηκε σε παιχνίδια όπως το «L.A. Noire». Πριν δύο χρόνια, σε ένα φεστιβάλ παιχνιδιών από ανεξάρτητους παραγωγούς, είχε την έμπνευση να εξερευνήσει την ιδέα του βρώσιμου επιτραπέζιου παιχνιδιού. Ξεκίνησε. Αποτέλεσμα; «Το Βιβλίο Συνταγών για Βρώσιμα Παιχνίδια».

Στο βιβλίο δίνονται λεπτομερώς οδηγίες για το ψήσιμο στον φούρνο και τη συναρμολόγηση 12 βρώσιμων επιτραπέζιων παιχνιδιών. Παραδείγματος χάρη, για το παιχνίδι «The Order of the Oven Mittbegins», όπου τα πιόνια είναι σοκολατένια βουτήματα, πάνω στο κάθε ένα από τα οποία μπορείς να βάλεις διαφορετικό φοντάν, και όλα αυτά σε ταμπλό «σκακιού» από ψημένη ζύμη με πιπερόριζα. Ο κάθε παίκτης έχει το πιόνι του, το οποίο ξεκινά ως «ιπποκόμος», αλλά μετά από κάποιες τελετουργίες μπορεί να γίνει «ιππότης». Οι «ιπποκόμοι» είτε συνεργάζονται, ώστε ο κάθε παίκτης να καταφέρει να φάει το αγαπημένο του γλυκάκι είτε μπλοκάρουν τις κινήσεις των αντιπάλων. Για να φας, όμως, θα πρέπει να κάνεις μια μικρή τελετουργία: να κάνεις μια πιρουέτα, να χρεμετίσεις σαν άλογο ή κάτι άλλο.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.