Κρήτη

“Να δοθεί σε όλους τους φοιτητές το επίδομα για την πυρκαγιά στην Εστία Ηρακλείου!” (βίντεο)

“Να δοθεί σε όλους τους φοιτητές το επίδομα για την πυρκαγιά στην Εστία Ηρακλείου!” (βίντεο)

Τόνισε ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα

A-
A+
19/10/2018 | 18:20

Τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης για την ακαταλληλότητα του κτιρίου που στεγαζόταν η Εστία και κάηκε στις 23 Σεπτέμβρη ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος ζητώντας από τον υπουργό Παιδείας να δοθεί το επίδομα των 2.000 ευρώ και στους πρωτοετείς εστιακούς φοιτητές.

Τόνισε ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα όπως στην πυρκαγιά στο Μάτι και πρόσθεσε ότι πρέπει οι φοιτητές να στεγαστούν σε ξενοδοχείο που να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις, να δοθεί το επίδομα και στους πρωτοετείς και να υπάρχει σχεδιασμός για την ανέγερση εστιών με το απαραίτητο προσωπικό.

Στη δευτερολογία του ο Μ. Συντυχάκης επέμεινε ότι το επίδομα των 2.000 ευρώ πρέπει να δοθεί στους πρωτοετείς φοιτητές διότι και αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκες και πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθεί κατάλληλο ξενοδοχείο για όλη τη χρονιά.

Σημείωσε πως αποδείχθηκαν οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της διοίκησης του Πανεπιστημίου διότι το κτίριο ήταν ακατάλληλο, με γυψοσανίδες και αμίαντο, ενώ ο συναγερμός δεν λειτούργησε σωστά και υπήρχε μόνο μία πόρτα εξόδου για τους φοιτητές.

Επίσης έθεσε το θέμα της μεταφοράς και στέγασης του εργαστηρίου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και των γραφείων Βενιζέλειου Νοσοκομείου που στεγάζονταν στο κτίριο που κάηκε.