Κρήτη

Υδροστρόβιλος ανοικτά του Ρεθύμνου! (βίντεο)

Υδροστρόβιλος ανοικτά του Ρεθύμνου! (βίντεο)

A-
A+
18/11/2018 | 11:24

Ένα σπάνιο, επικίνδυνο αλλά την ίδια στιγμή εντυπωσιακό φαινόμενο συνέβη νωρίτερα στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της πόλης του Ρεθύμνου.

Οι εικόνες είναι αρκετά εντυπωσιακές από το γεγονός ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν το συγκεκριμένο φαινόμενο προκάλεσε κάποια προβλήματα στην περιοχή.

Σίφωνας στην Μετεωρολογία ή κοινώς σίφουνας ονομάζεται μια ταχέως περιστρεφόμενη στήλη ανέμου που οφείλεται σε πολύ χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο της στήλης και η οποία αποφύεται από τη βάση τεράστιων καταιγιδοφόρων νεφών, γνωστά ως σωρειτομελανίες, έως το έδαφος.

Οι υδροσίφωνες είναι πολύ πιο ασθενείς από τους σίφωνες ξηράς, με ταχύτητες ανέμου της κατηγορίας F0 / EF0 και σπανιότερα F1 / EF1, ενώ και η ταχύτητα μετακίνησής τους από το ένα σημείο στο άλλο είναι πολύ πιο αργή. Η διάμετρός τους κυμαίνεται από 3 έως 50 μέτρα και πολύ σπάνια μπορεί να φτάσει τα 100 – 150 μέτρα. Η διάρκεια ζωής τους σχεδόν πάντα είναι μόλις μερικά λεπτά.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.