Πολιτική

Αυστηρές “συστάσεις” Μητσοτάκη σε Μοσκοβισί

Αυστηρές “συστάσεις” Μητσοτάκη σε Μοσκοβισί

A-
A+
04/07/2018 | 9:19

Έντονη είναι η ενόχληση της Νέας Δημοκρατίας από τις δημόσιες αναφορές επί ελληνικού εδάφους του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. Μόλις λίγες ώρες μετά την αντίδραση του αντιπροέδρου της “γαλάζιας” παράταξης, Κωστή Χατζηδάκη, στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε αυστηρές συστάσεις στον κ. Μοσκοβισί να είναι προσεχτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του και να σέβεται τις θυσίες του ελληνικού λαού. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στον Ευρωπαίο επίτροπο ότι τον προσεχή Αύγουστο δεν υπάρχει καμία “καθαρή έξοδος”, διαμηνύοντας πως η χώρα μας θα έχει να αντιμετωπίσει ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο, το οποίο φέρει τις υπογραφές Τσίπρα-Καμμένου.

Στο τετ α τετ Μητσοτάκη-Μοσκοβισί, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν καταιγιστικός, εξαπολύοντας δριμύτατο “κατηγορώ” κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε στον Πιερ Μοσκοβισί ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος, καθώς σε καμία άλλη χώρα που αντιμετώπισε μνημονιακά προγράμματα, δεν υπήρχαν μελλοντικές δεσμεύσεις, επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία. “Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου το 2015. Η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή Μητσοτάκη.

Στη συζήτησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να εκφράσει την έντονη ανησυχία του, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει, όπως και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως στη Δημόσια  Διοίκηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες. Πόσο μάλλον, όπως επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα.

 

Πηγή: capital.gr