Πολιτική

B.Κεγκέρογλου: «Πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο 30% των ζημιών προηγούμενων ετών;»

B.Κεγκέρογλου: «Πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο 30% των ζημιών προηγούμενων ετών;»

Ζητά την άμεση καταβολή του υπόλοιπου 30% για τις ζημιές προηγούμενων ετών

A-
A+
17/08/2018 | 20:15

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την άμεση καταβολή του υπόλοιπου 30% για τις ζημιές προηγούμενων ετών και ρωτά αν έχει σχέση η καθυστέρηση καταβολής, με την απόφαση της Κυβέρνησης να δεσμεύσει 100 εκατομμύρια από τα αποθεματικά του ΕΛΓΑ τα οποία δεν έχει επιστρέψει ακόμα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Οι ζημιές στη φετινή φυτική παραγωγή ήταν πολύ σημαντικές και ήδη σας έχουμε επισημάνει την ανάγκη για ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, προκειμένου αυτές να καταγραφούν σύντομα και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Ιδιαίτερα στην αμπελοκαλλιέργεια, έχουν κατατεθεί 4.500 αιτήσεις από παραγωγούς που αφορούν 10.000 αμπελοτεμάχια.

Και ενώ το έργο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, ακόμη δεν έχει καταβληθεί το υπόλοιπο 30% από τις ζημιές προηγούμενων ετών, χωρίς καμία δικαιολογία.

Επειδή ο ΕΛΓΑ εδώ και επτά (7) τουλάχιστον χρόνια, λειτουργεί με τις εισφορές των αγροτών που δεν επιδέχονται αναβολή καταβολής, αλλά και έχει απαλλαχθεί από τα βάρη των κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεων

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

  1. Πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο 30% για τις ζημιές προηγούμενων ετών;
  2. Έχει σχέση η καθυστέρηση στην καταβολή 30% των αποζημιώσεων, με την απόφαση της Κυβέρνησης να δεσμεύσει 100 εκατομμύρια από τα αποθεματικά του ΕΛΓΑ τα οποία δεν έχει επιστρέψει ακόμα;

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.