Πολιτική

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Κίνδυνος για την Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Κίνδυνος για την Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

''Καιρός να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα''

A-
A+
21/09/2018 | 20:14

“Η λειτουργιά της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ αποτελεί τιμή για την πόλη μας, που πριν από 4-5 χρόνια μετά από επίπονες προσπάθειες προηγουμένων Υγειονομικών Διοικήσεων, εξασφαλίστηκε, δίνοντας την δυνατότητα σε εκατοντάδες οικογένειες να λαμβάνουν παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες χωρίς να είναι υποχρεωμένες να μεταναστεύουν στην Αθήνα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

“Το πλεονέκτημα αυτό που απολαμβάνουν οι Κρητικοί, κινδυνεύει σήμερα να τιναχθεί στον αέρα από την ανικανότητα (συνειδητή άρνηση) των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Διοικήσεων ΠΑΓΝΗ – 7ης Υ.Π.Ε. λόγο κυρίως της μη έχει εξασφάλισης της ανανέωσης της σύμβασης του στελεχιακού προσωπικού.

Όπως γίνεται κατανοητό η υποστελέχωση και η υπολειτουργία της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ παρουσιάζεται τελικός να αποτελεί το αποτύπωμα της αδιέξοδης και αναποτελεσματικής πολιτικής υγείας της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο, καθώς η πραγματικότητα και τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον τύπο, διαψεύδουν την ωραιοποίηση και δε συνάδουν με τη άποψη της διοίκησης που παρουσιάζει να λειτούργει «ενδυναμωμένη» και χωρίς προβλήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠαΓΝΗ.

Μόνο ως αποκύημα επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να χαρακτηριστεί άλλωστε κανείς την άποψη αυτή, καθώς τα προβλήματα της υποστελέχωσης και υπολειτουργίας είναι υπαρκτά και μεγάλα, ακόμα και μετά από περισσότερο από τριάμισι χρονιά στην εξουσία της παρούσας κυβέρνησης, πράγμα που και της στερεί κάθε δικαιολογία επ αυτού.

Η ασφαλή και ομαλή λειτουργία της μοναδικής Παιδοψυχιατρικής Πανεπιστημιακής κλινικής στην νότια Ελλάδα και μιας από τις ελάχιστες στη χώρα, πρέπει όχι μόνο να διασφαλιστεί αλλά και να αποτελέσει προτεραιότητα, δεδομένου του πολύτιμου έργου της αλλά και των τεραστίων αναγκών που υπάρχουν.

Ο Τομέας υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες, καλεί τους υπευθύνους σε άμεση εξεύρεση λύσεων σε όλα τα υπάρχοντα προβλήματα της Παιδοψυχιατρικής κλινικής, θέτοντας τους προ των ευθυνών τους. Οι λύσεις δε σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να είναι αποσπασματικές, περιστολής των λειτουργιών και δημιουργίας περιβάλλοντος εργασιακής γαλέρας.

Είναι καιρός να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα για ένα τομέα τόσο ευαίσθητο που αφορά τα παιδιά. Το κουκούλωμα δε των προβλημάτων και η μετάθεση της λύσης τους στο μέλλον δεν αποτελεί λύση, μα καταστροφή. Γίνεται δε σε όλους κατανοητό ότι ο κύκλος της ιδεοληπτικής νοοτροπίας, του επικοινωνιακού χειρισμού και της πελατειοκρατικής τακτικής έχει κλείσει.

Καθώς και ότι η ΝΔ αποτελεί τη μοναδική υπεύθυνη δύναμη, η οποία με το κυβερνητικό της πρόγραμμα θα δώσει πραγματικές λύσεις στα προβλήματα, στηρίζοντας την υγεία και την ευημερία της χώρας”.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.