Ελλάδα
Τυρόπιτα… στα γρήγορα με μόνο 2 κινήσεις
Ψάχνετε μια γρήγορη και λαχταριστή συνταγή, προκειμένου να… δημιουργήσετε εν όψει του Σαββατοκύριακου; Σας προτείνουμε αυτή την τυρόπιτα, που γίνεται… στα γρήγορα και θέλει μόνο δύο κινήσεις, προκειμένου να την φτιάξετε.
Η πίτα χρειάζεται μόνο 10 λεπτά προετοιμασία και είναι έτοιμη για ψήσιμο. Μόλις τη δοκιμάσετε, θα γλείφετε τα δάχτυλά σας και όλοι θα σας τη ζητούν.
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά βούτυρο (λιωμένο) αλλά και βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 120 ml γάλα
- πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Aνοίξτε μια τρύπα στη μέση.
- Προσθέστε σιγά-σιγά μέσα στην τρύπα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
- Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.
- Λαδώστε καλά ένα πυρέξ και αδειάστε το μείγμα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η τυρόπιτα να φουσκώσει και να ροδίσει.