Οικονομία

Έλεγχοι για τα Airbnb

Έλεγχοι για τα Airbnb

Σχετική προθεσμία για να δηλωθούν τα ακίνητα λήγει στις 30 Νοεμβρίου.

A-
A+
16/10/2018 | 10:03

 

«Σαφάρι» ελέγχων για τον εντοπισμό ιδιοκτητών που αποκτούν εισόδημα από τη μίσθωση των ακινήτων τους μέσω Airbnb και δεν το έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οι πρώτοι έλεγχοι δρομολογούνται για τις αρχές Δεκεμβρίου, και οι υπόχρεοι που θα εντοπιστούν να μην έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα, που φτάνουν ακόμα και τα 5.000 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι η σχετική προθεσμία για να δηλωθούν τα ακίνητα λήγει στις 30 Νοεμβρίου, τα μηνύματα που λαμβάνει ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν είναι ενθαρρυντικά και για τον λόγο αυτό προετοιμάζεται για… άμεση δράση.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκύπτει ότι έχουν δηλωθεί μόλις 11.000 ακίνητα, τη στιγμή που μόνο στην e-πλατφόρμα της Airbnb είναι δηλωμένα περισσότερα από 40.000! Σημειώνεται ότι και στην περιοχή μας δεν είναι και λίγοι αυτοί που έχουν μισθώσει μέσω Airbnb ακόμα και το πατρικό τους…