Ελλάδα

Γερμανοί οι «καλύτεροι τουρίστες» – Με μέση δαπάνη 614 € ανά επισκέπτη

Γερμανοί οι «καλύτεροι τουρίστες» – Με μέση δαπάνη 614 € ανά επισκέπτη

Οι Γερμανοί αποδεικνύονται οι καλύτεροι τουρίστες για την Ελλάδα (και την Κρήτη!)

A-
A+
09/08/2019 | 10:00

Οι Γερμανοί αποδεικνύονται οι καλύτεροι τουρίστες για την Ελλάδα (και την Κρήτη!), τόσο με βάση την κατάταξη εσόδων μεταξύ όλων των χωρών, όσο και με βάση την μέση δαπάνη ανά επισκέπτη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (IΝΣΕΤΕ), οι σημαντικότερες αγορές της Ελλάδας για το 2018 είναι με βάση την κατάταξη των εσόδων η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ιταλία. Μάλιστα, περιλαμβανομένης και της Ρωσίας, αυτές οι έξι χώρες συνεισφέρουν αθροιστικά το 41,5% των επισκέψεων, το 49,7% των διανυκτερεύσεων και πάνω από το ήμισυ (52,2%) των ταξιδιωτικών εισπράξεων στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την υψηλότερη δαπάνη ανά διανυκτέρευση, αυτήν παρουσιάζουν οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ (89 ευρώ), ενώ ανά επίσκεψη την εμφανίζουν οι επισκέπτες από τη Γερμανία (614 ευρώ), λόγω της μεγάλης διάρκειας παραμονής (κατά μέσον όρο 8,8 διανυκτερεύσεις).

Στη συντριπτική πλειονότητά του (το 81,9% των επισκέψεων, το 86,2% των διανυκτερεύσεων και το 88,1% των εσόδων) ο εισερχόμενος τουρισμός κατευθύνθηκε κυρίως σε 5 Περιφέρειες και συγκεκριμένα σε Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ιόνια Νησιά.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τον εισερχόμενο τουρισμό με θέμα «Ποιος πάει πού; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει;».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης:

* Η μέση διάρκεια παραμονής ανά επίσκεψη στις περιφέρειες της χώρας ήταν 6,5 διανυκτερεύσεις, παρουσιάζοντας μείωση κατά 3,7%. Η μέγιστη διάρκεια παραμονής, 8,4 διανυκτερεύσεις καταγράφηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, παραμένοντας στα επίπεδα του 2017. Η ελάχιστη διάρκεια παραμονής το 2018 ήταν 3,4 διανυκτερεύσεις.