Υγεία
Αυτά είναι τα φαγητά που δεν πρέπει να ξαναβάλεις ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων
Καλός ο φούρνος μικροκυμάτων αλλά δεν κάνει για όλες τις δουλειές
Σίγουρα θα γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων αλουμινόχαρτο, μεταλλικά αντικείμενα ή πλαστικό, αλλά υπάρχουν και άλλα επικίνδυνα πράγματα που μπορεί να κάνεις και να μην το γνωρίζεις.
Για αρχή, έχε στο νου ότι ο φούρνος μικροκυμάτων δεν μαγειρεύει ομοιόμορφα το φαγητό, πράγμα που σημαίνει ότι, εάν υπάρχουν κάποια βακτήρια σε ξαναζεσταμένο φαγητό, μπορεί να επιβιώσουν. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει το πρόβλημα με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι φούρνοι μικροκυμάτων και συμβάλλουν στην παραγωγή των καρκινογόνων τοξίνων.
Για να ελαττώσεις τους κινδύνους του φούρνου μικροκυμάτων, μην τον χρησιμοποιείς για να μαγειρέψεις ή να ζεστάνεις αυτές τις τροφές:
1. Βραστά αυγά
Είτε είναι καθαρισμένα είτε όχι, τα βραστά αυγά μεταμορφώνονται σε μικρές βόμβες όταν τα βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί μπορεί να σκάσουν! Όχι τίποτα άλλο, μετά θα έχεις και καθάρισμα!
2. Παιδικό γάλα
Όπως έχει παρατηρήσει ο φούρνος μικροκυμάτων δεν ζεσταίνει σωστά το φαγητό που βάζεις μέσα, με αποτέλεσμα να έχεις σημεία πιο ζεστά- όταν λοιπόν ζεσταίνεις το παιδικό γάλα, είναι πολύ πιθανό να κάψεις το στόμα του μωρού. Επιπροσθέτως τα μικροκύματα δεν κάνουν καθόλου καλό στον οργανισμό του παιδιού για αυτό καλύτερα να το ζεσταίνεις σε μπεν μαρί, ακόμα και αν παίρνει περισσότερο χρόνο.
3. Επεξεργασμένο κρέας
Τα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν χημικά συστατικά και συντηρητικά, τα οποία παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους. Δυστυχώς όμως όταν ζεσταίνεις ξανά ένα κομμάτι επεξεργασμένου κρέατος συμβάλλεις στη δημιουργία προϊόντων οξείδωσης χοληστερόλης, που είναι επιζήμια για τις αρτηρίες σου και βοηθούν στην ανάπτυξη της στεφανιαίας νόσου.
4. Ρύζι
Το ξαναζεσταμένο ρύζι μπορεί να σου προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση σύμφωνα με το Food Standars Agency. Το ωμό ρύζι περιέχει κάποια βακτήρια που μπορούν να επιβιώσουν στα σπόρια του αν ζεσταθεί ξανά. Όταν βγάλεις το ρύζι από το φούρνο και το αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και εμετό.