Πολιτική

Εκλογές και Υγεία: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τους υποψηφίους;

Εκλογές και Υγεία: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τους υποψηφίους;

A-
A+
25/05/2019 | 13:52

 

Με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών να πλησιάζει και τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε «πυρετό» διεργασιών, το σίγουρο είναι πως όσοι έχουν αποφασίσει να είναι υποψήφιοι, δίνουν τις δικές τους, προσωπικές «μάχες» προκειμένου να πετύχουν την εκλογική νίκη. Παράλληλα με τους υποψηφίους, η ένταση της προεκλογικής περιόδου αλλά και της εκλογικής διαδικασίας και των αποτελεσμάτων ενδεχομένως, να επηρεάσει την υγεία και των συγγενών και όλων όσοι βρίσκονται κοντά στους υποψηφίους.

Γι’ αυτό το λόγο κρίνεται απαραίτητο να διαβάστε μια λίστα με οδηγίες και συμβουλές για τους υποψηφίους των εκλογών με σκοπό να συνδράμετε στο έργο τους και να διευκολύνετε τον αγώνα τους και την εκλογή τους.

Αφυδάτωση

Το απαιτητικό πρόγραμμα των υποψηφίω ν τους έχει αναγκάσει να περπατήσουν αμέτρητα χιλιόμετρα στον προεκλογικό τους αγώνα, με αποτέλεσμα την απώλεια υγρών μέσω της εφίδρωσης. Η αποτελεσματική ενυδάτωση προλαμβάνει συμπτώματα όπως  έντονη δίψα, ξηρό και κολλώδες στόμα, ξηρή επιδερμίδα,κούραση, σύγχυση, νεύρα, μυικές κράμπες, θολή όραση και πονοκεφάλους. Το νερό είναι  απαραίτητο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά ένας συνδυασμός νερού και ηλεκτρολυτών είναι η ιδανική λύση για να παραμείνουν ενυδατωμένοι.

Διατροφή

Το μαραθώνιο πρόγραμμα, πολλές φορές, αναγκάζει τους υποψηφίους να παραλείπουν τα κυρίως γεύματα, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε υπερφαγία κατά τα βραδινά «εκλογικά» συμπόσια. Τα τακτικά και εύπεπτα γεύματα που δεν απασχολούν μεγάλη ποσότητα αίματος στο πεπτικό σύστημα και διατηρούν σε μέτρια  επίπεδα το σάκχαρο του αίματος, μπορούν να τονώσουν τις πνευματικές διεργασίες και να μειώσουν την υπνηλία και τη σωματική κόπωση.

Αρτηριακή Πίεση

Παράγοντες κινδύνου όπως η παρατεταμένη δραστηριότητα, οι εκλογικές αντιπαραθέσεις, το άγχος των αποτελεσμάτων αλλά και η ηλικία των υποψηφίων μπορούν να έχουν αρνητική επίδραση στις τιμές της αρτηριακής πίεσης. Για το λόγο αυτό, συμπτώματα όπως η δύσπνοια, ο πονοκέφαλος, η  ρινορραγία, η εύκολη κόπωση, η σύγχυση, οι εμβοές και η έντονη εφίδρωση δεν θα πρέπει να αγνοούνται. Αντιθέτως η έγκαιρη ιατρική διόρθωση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα μπορεί να προλάβει καρδιαγγειακά επεισόδια και να ενισχύσει τη δραστηριότητα του υποψηφίου.

Άγχος

Γενικά, η λέξη «υποψήφιος» είναι μια αγχωτική ιδιότητα γι’ αυτόν που τη φέρει. Οι υποψήφιοι των εκλογών αλλά και το περιβάλλον τους θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για συμπτώματα όπως η υπερβολική ανησυχία, η μόνιμη εγρήγορση, η αδιάκοπη-νευρική κίνηση και η δυσκολία συγκέντρωσης. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ενδείξεις υπέρμετρου βαθμού άγχους που μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη ψυχική και σωματική κατάρρευση του υποψηφίου και κατά συνέπεια και του προεκλογικού του αγώνα.

Ύπνος

Η διαταραχή του ύπνου είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι, ειδικά τις παραμονές της εκλογικής διαδικασίας. Γενικότερα, ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ανάγκη έξι έως οχτώ ωρών ύπνου ημερησίως, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες τις καθημερινότητας. Για τον λόγο αυτό προτείνεται να αντικαταστήσετε τις λιπαρές τροφές, τον καφέ και το αλκοόλ πριν τον νυχτερινό ύπνο, με υπναγωγά και χαλαρωτικά φυτικά σκευάσματα. Παράλληλα σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η διαμόρφωση ενός ξεκούραστου περιβάλλοντος στο υπνοδωμάτιο, με σταθερή θερμοκρασία και χαμηλό ή καθόλου φωτισμό.