Υγεία

Η ακτινοβολία των κινητών μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη των εφήβων

Η ακτινοβολία των κινητών μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη των εφήβων

Η έρευνα των Ελβετών επιστημόνων διεξήχθη σε δείγμα 700 ατόμων, ηλικίας από 12 έως 17 ετών

A-
A+
21/07/2018 | 15:31
Η ακτινοβολία των κινητών εξασθενεί τη μνήμη των νεαρών χρηστών. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ελβετίας, οι έφηβοι που κρατούν το κινητό στο δεξί αυτί έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν αδύναμη μνήμη. Κι αυτό γιατί στο σημείο που βάζουμε το κινητό, (δεξιά πλευρά) βρίσκεται το νότιο ημισφαίριο του εγκεφάλου που ελέγχει τη μνήμη.
.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ραδιοσυχνοτήτων RF/EMF που εκπέμπονται μπορεί να απορροφηθούν από τον εγκέφαλο επηρεάζοντας τη μνήμη των νεαρών χρηστών.

Ο Μάρτιν Ρούσλι, διευθυντής στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ελβετίας επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα από την έκθεση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων ραδιοσυχνοτήτων RF/EMF F-EMF στον εγκέφαλο είναι σχετικά νέο πεδίο επιστημονικής έρευνας και χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης:

«Δεν είναι ακόμη σαφές πώς η ακτινοβολία μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Οι πιθανοί κίνδυνοι για τον εγκέφαλο μπορούν πάντως να ελαχιστοποιηθούν χρησιμοποιώντας τα ακουστικά», όπως υποστηρίζει. Η έρευνα δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Environmental Health Perspectives».