επικαιρότητα

Μελέτη για νέα Ψυχιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο Χανίων

Μελέτη για νέα Ψυχιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο Χανίων

Με χρηματοδότηση από το κληροδότημα Μαλινάκη

A-
A+
22/09/2018 | 16:48

Το αργότερο σε 8 μήνες θα πρέπει να είναι έτοιμη η μελέτη για την κατασκευή της νέας πτέρυγας της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων που θα δημιουργηθεί μέσα από την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Μαλινάκη.

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της 5μελούς Επιτροπής η οποία έχει αναλάβει να “τρέξει” τις διαδικασίες. Την Επιτροπή απαρτίζουν ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Μηνάς Βουλγαρίδης και οι ψυχίατροι Γ. Γουλιέλμος, Β. Τσερπέ και Ευ. Κασσωτάκη.

«Σύμφωνα με το νόμο η Επιτροπή έχει αναλάβει την προώθηση των διαδικασιών για την ανέγερση της νέας Ψυχιατρικής Κλινικής», εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μηνάς Βουλγαρίδης και πρόσθεσε ότι στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η πρόσληψη δύο συνεργατών, ενός οικονομικού κι ενός νομικού συμβούλου, και παράλληλα να αναζητηθεί το μελετητικό γραφείο που θα εκπονήσει τη μελέτη για το νέο κτήριο.

Ο κ. Βουλγαρίδης τόνισε ακόμα ότι το χρονοδιάγραμμα για την εκπόνηση της μελέτης είναι 8 μήνες: «Όλα πάνε καλά και φαίνεται ότι τις προθεσμίες θα τις προλάβουμε. Μετά τους 8 μήνες για τη μελέτη, έχουμε άλλους 26 μήνες για την ανέγερση της νέας πτέρυγας».

Ο διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε ακόμα ότι η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικότατα προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, ενώ υπογράμμισε ότι η κατασκευή της νέας πτέρυγας, που θα εκτείνεται σε 1000 τμ συνολικά (παλιά και νέα μαζί), θα δώσει στο Νοσοκομείο μια σύγχρονη Ψυχιατρική Κλινική πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.