Αγροτικά

Βραβεία  Ελαιοτουριστικών δράσεων από τον ΣΕΔΗΚ

Βραβεία  Ελαιοτουριστικών δράσεων από τον ΣΕΔΗΚ

Δήλωση ενδιαφέροντος μέχρι 5 Αυγούστου.

A-
A+
30/07/2019 | 12:08

Το Διοικητικό Συμβούλιο Στου Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) μετά την επιτυχία που είχε η περσινή  βράβευση Ελαιοτουριστικών δράσεων, αποφάσισε να  επαναλάβει  την δράση  αυτή  κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο  2019  επεκτείνοντας την σε όλους τους Δημόσιους και ιδιωτικούς Φορείς που σχετίζονται με την Ελιά και το Ελαιόλαδο.

Επομένως Μουσεία Ελιάς, Τουριστικά Γραφεία, Ξενοδοχεία, Αγροτοτουριστικές μονάδες, Ταβέρνες ελαιολάδου, Τουριστικά Ελαιοτριβεία, κ.α.  που οι δράσεις τους σχετίζονται με την ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς και  την προβολή και  διάθεση του  ελαιολαδου και προϊόντων του στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της Κρητης, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για βράβευση.

Δραστηριότητες για βραβείο

Οι φορείς και οι επιχειρήσεις που θα βραβευτούν  θα είναι εκείνοι  οι  οποίοι   αναπτύσσουν  σε ικανοποιητικό βαθμό  μια ή περισσότερες από  τις  ακόλουθες δραστηριότητες:

  1. Μεθοδευμένη προσφορά ενημερωτικού υλικού για την Ελιά και το Λάδι ( βιβλία, CD, DVD) του ΣΕΔΗΚ για παιδιά η και ενήλικες.
  2. Αποκλειστική χρήση ελαιολαδου σε όλα τα φαγητά και εδέσματα που προσφέρουν.
  3. Χρήση νωπού ελαιολάδου σε επώνυμες συσκευασίες μιας χρήσεως ή μη ξαναγεμιζόμενες στα πρωινά, γεύματα ή δείπνα που προσφέρουν.
  4. Προσφορά ως δώρου, επώνυμου έξτρα παρθένου συσκευασμένου ελαιολάδου .
  5. Έκθεση επώνυμων ελαιόλαδων σε ειδικά stands, προθήκες φωτιζόμενες ή περιστρεφόμενες.
  6. Οργάνωση ενημερωτικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γευσιγνωσιών, ομιλιών, θεατρικών παραστάσεων κλπ).
  7. Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς και την προβολή και προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου.

 

Τα βραβεία

 Τα  Βραβεία που θα απονεμηθούν  θα είναι καλαίσθητες πλακέτες με την ΧρυσήΑργυρή και Χάλκινη  Μινωική Ελιά  και Έπαινοι σε χαρτί τύπου πάπυρου.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από ειδική Επιστημονική επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι  Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών ιδρυμάτων,  η οποία θα έχει την δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινήσεις ή και να ελέγξει τα στοιχεία των Φακέλων  υποψηφιότητας που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους.

 Η απονομή των Πλακετών των  Βραβείων θα γίνει σε δημόσια  εκδήλωση που θα  λάβει  ευρεία δημοσιότητα και θα  οργανώθεί απο τον ΣΕΔΗΚ , την Περιφέρεια , το ΜΑΙΧ και αλλους φορεις στα πλαίσια της Παγκόσμιας Hμέρας Ελιάς 2019  μεσα στο διάστημα 1 Νοεμβριου εως 15 Δεκεμβριου 2019.

Διευκρινίζεται ότι οι πλακέτες θα απονέμονται  μόνο στους παρόντες εκπροσώπους ή ηγετικά στελέχη  των βραβευόμενων επιχειρήσεων, οι οποίοι και θα πρεπει να  παρουσιάσουν στο κοινό, με φωτο η άλλα μέσα, περιληπτικά τις  σχετικές με την ελιά και το ελαιόλαδο δράσεις που ανέπτυξαν.

Τρόποι συμμετοχής

Μετά από αυτά προσκαλούνται όλοι οι φορείς και επιχειρήσεις  της Κρήτης (δημόσιοι και ιδιωτικοί) που αναπτύσσουν δράσεις οι οποίες  σχετίζονται με την περιβαλλοντική και πολιτιστική αξία της ελιάς και με την υγιεινή αξία  του ελαιολάδου που  ενδιαφέρονται  για τις βραβεύσεις αυτές  να  ενεργήσουν τα εξης

(α) Υποβολή    «Δήλωσης » στην  οποια θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους  το αργότερο μέχρι 5 Αύγουστου   στον ΣΕΔΗΚ  τηλεφωνικά  στο 28210 50800, ή ηλεκτρονικά  στο e-mail [email protected]. Σε αυτή θα αναφέρονται  το είδος και η   ονομασία  της επιχείρησης, το όνομα του ιδιοκτήτη η Δ/ντή, η  ταχ/κη  και ηλεκτρονική δ/νση και  τα τηλεφωνά  της επιχείρησης, καθώς και όνομα τηλέφωνο  πρόσωπου  επαφής  κλπ.

(β) Υποβολή «Έκθεσης»  μέχρι  10 Οκτωβρίου, για τις ελαιοτουριστικές  δράσεις που θα  πραγματοποιήσουν  το 2019  σύμφωνα με σχέδιο που θα  αποσταλεί σε όσους υποβάλλουν δήλωση ενδιαφέροντος.

Διευκρινήσεις – Πληροφορίες :  Νικ. Μιχελάκης, Αλκης Μπακαρός  τηλ 28210 50800.