Αγροτικά

Μανόλης Χνάρης: Με GPS θα εποπτεύουμε την δακοκτονία στην Κρήτη

Μανόλης Χνάρης: Με GPS θα εποπτεύουμε την δακοκτονία στην Κρήτη

A-
A+
16/01/2020 | 12:39

Σε νέες βάσεις μπαίνει πλέον η δακοκτονία στην Κρήτη, καθώς η Περιφέρεια και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κ. Μανόλης Χνάρης, επιστρατεύει την σύγχρονη τεχνολογία, προκειμένου να εντοπιστούν οι όποιες παθογένειες του συστήματος που μέχρι τώρα είναι “τρύπιο” με αποτέλεσμα να μην γίνονται σωστά οι ψεκασμοί και δυστυχώς καταστρέφεται η παραγωγή όπως φέτος.

Η Κρήτη πλήρωσε ακριβά το τίμημα την φετινή παραγωγική χρονιά καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία θα καταγραφεί μείωση στο 1/3 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και ήδη σήμερα ο Κ. Χνάρης βρίσκεται στην Αθήνα όπου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα έχει συναντήσεις τόσο με τον καθηγητή κ. Χρήστο Αυγουλά, πρόεδρο της επιτροπής για την σύνταξη του φακέλου αποζημιώσεων, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Στρατάκο, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση.

Ο κ. Χνάρης θα ζητήσει σήμερα αύξηση των τομεαρχών με σκοπό να μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση στη δακοκτονία και το ευχάριστο είναι πως ήδη έχει εγκριθεί επιπλέον ένα ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία προστίθενται στα 7,5 για την ενίσχυση της δακοκτονίας στην Κρήτη, ενώ  αλλάζει και η προκήρυξη.

Politica.gr