Αγροτικά

Παρουσίαση του ανεμόμυλου Λασιθίου

Παρουσίαση του ανεμόμυλου Λασιθίου

Το αρχαιότερο αιολικό πάρκο του κόσμου στο Οροπέδιο Λασιθίου!

A-
A+
16/12/2014 | 13:02

Η ιστορία και η ίδια η χρήση του ανεμόμυλου στην Κρήτη είναι μεγάλη, συνδέεται με την αγροτική παραγωγή και με εκφάνσεις την καθημερινής ζωής που συνδέονταν με το άλεσμα των σιτηρών. Έτσι, η ιστορία του ανεμόμυλου, συγκεκριμένα στο Λασίθι, και η λειτουργία της κρητικής ανεμαντλίας παρουσιάστηκαν σε διεθνές συμπόσιο στην Πάτρα.

Ο κ. Χατζάκης

Ο κ. Χατζάκης

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Χατζάκης, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης στο διεθνές συμπόσιο στην Πάτρα με θέμα την αγροτική ανάπτυξη και το περιβάλλον, παρουσίασε τη συνδρομή του ανεμόμυλου στην ανάπτυξη της οικονομίας του Λασιθίου και της Κρήτης ευρύτερα, στο πέρασμα του χρόνου αλλά και τη λειτουργία της κρητικής ανεμαντλίας.

Στο συμπόσιο προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με την ιστορική αναδρομή του ανεμόμυλου στο Λασίθι, ενώ παρουσιάστηκαν και δυο μοντέλα ξύλινου και μεταλλικού ανεμόμυλου κατασκευασμένα από το μηχανολόγο-μηχανικό κ. Χατζάκη.

Μάλιστα η παρουσίασή του για το αρχαιότερο αιολικό πάρκο στο κόσμο, που βρίσκεται στο Οροπέδιο Λασιθίου, προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους συμμετέχοντες, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης προσκλήθηκε να πάρει μέρος στις εργασίες του συμποσίου που θα ολοκληρωθεί το 2015 στην Ιταλία.