Αγροτικά

Πράσινο φώς για πίστωση 2 εκ ευρώ στο πρόγραμμα δακοκτονίας στην Κρήτη

Πράσινο φώς για πίστωση 2 εκ ευρώ στο πρόγραμμα δακοκτονίας στην Κρήτη

Πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό που θα προστεθεί στο πρόγραμμα δακοκτονίας στην Κρήτη.

A-
A+
19/02/2020 | 9:01

Άμεσα αναμένεται να πιστωθούν επιπλέον 2 εκ ευρώ προς την Περιφέρεια Κρήτης για το πρόγραμμα δακοκτονίας, μετά τη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη με τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε τεθεί προ ημερών από πλευράς της Περιφέρειας Κρήτης στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανώλης Χνάρης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη στον απόηχο της δεύτερης σύσκεψης της ομάδας εργασίας της Περιφέρειας Κρήτης για την διεκδίκηση αποζημιώσεων υπέρ των κρητικών παραγωγών που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως επεσήμανε ο κος Χνάρης μιλώντας στο Goodnet.gr στη διάρκεια της συνάντησης  είχε ζητήσει μεταξύ άλλων να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τα δύο επιπλέον εκατομμύρια που θα προστεθούν στο πρόγραμμα δακοκτονίας, όπως είχε ανακοινώσει ο κος Βορίδης στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ηράκλειο.

Χθες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κος Χνάρης, έγινε γνωστό πως αναμένεται άμεσα η πίστωση του ποσού και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση της δέσμευσης από πλευράς του Υπουργού.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό που θα προστεθεί στο πρόγραμμα δακοκτονίας στην Κρήτη, το οποίο ιδιαίτερα την φετινή χρονιά κατέδειξε πως  χρήζει ενίσχυσης και μέριμνας αφού η έγκαιρη και άρτια υλοποίησή του οδηγεί στην ενίσχυση της ελαιοπαραγωγής στο νησί.