Νότια Κρήτη

Σύσκεψη Αυγενάκη και φορέων του Υπουργείου με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων στις Στάβιες

Σύσκεψη Αυγενάκη και φορέων του Υπουργείου με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων στις Στάβιες

Στόχος η διασύνδεση των αγροτικών προϊόντων με τα ξενοδοχεία και την τουριστική βιομηχανία.

A-
A+
10/04/2023 | 11:25

Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ελαιουργείο “Αστερούσια ΑΕ” στις Στάβιες για τα προβλήματα και τις προοπτικές του πρωτογενή τομέα της Κρήτης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη παρουσία του Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνου Μπαγινέτα, του Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, του Προέδρου και άνω των 100 μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων, του Προέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στελεχών του ΕΛΓΑ και του Διευθυντή Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και φορέων του πρωτογενούς τομέα του νομού.

Τους επίσημους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων Μανώλης Ιατράκης και τα μέλη της Ομάδας που ήδη ανέρχονται στα 100 και έχουν ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και βραβεύσεις για το παραγόμενο ελαιόλαδο.

Στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσιάστηκαν τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι προκλήσεις και οι προοπτικές για τους Νέους Αγρότες, η Βιολογική Γεωργία και τα μέτρα για την τόνωση του γεωργικού εισοδήματος και τη συνολικότερη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών.

Στη συνάντηση το λόγο πήραν και τοποθετήθηκαν οι : Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ, Χρήστος Γιαννακάκης, ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Διευθυντής Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Παππάς, ο Σύμβουλος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκος Δούκας και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Χαρουτούνιαν Σέρκο.

Στόχος όλων η επίτευξη, μεταξύ άλλων, της αναβάθμισης και της προώθησης  των αγροτικών προϊόντων του τόπου και η διασύνδεσή τους με τα ξενοδοχεία και την τουριστική βιομηχανία γενικότερα.