Στίβος

Ευρωπαϊκό στίβου: Στην κορυφή της Ευρώπης και η Βούλα Παπαχρήστου! (βίντεο)

Ευρωπαϊκό στίβου: Στην κορυφή της Ευρώπης και η Βούλα Παπαχρήστου! (βίντεο)

Απίθανες στιγμές για τον ελληνικό αθλητισμό

A-
A+
11/08/2018 | 9:28

Ακόμα ένα μετάλλιο και μάλιστα το τρίτο του χρυσό πανηγυρίζει ο ελληνικός στίβος. Η Βούλα Παπαχρήστου μπορεί να έκανε μόνο δύο έγκυρα άλματα στον τελικό, ωστόσο αυτά ήταν αρκετά για να της χαρίσουν την πρώτη θέση.

Η Παπαχρήσου, η οποία είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά σε επίπεδο Νεανίδων (2009, 2011) επιζητούσε μια μεγάλη επιτυχία σε επίπεδο γυναικλών καθώς τρεις φορές είχε κατακτήσει το χάλκινο (Πόρτλαντ 2016 – παγκόσμιο κλειστού, Άμστερνταμ 2016 – ευρωπαϊκό ανοιχτού, Βελιγράδι 2017 – ευρωπαϊκό κλειστού) κι αυτή τη φορά τα κατάφερε σε έναν τρελό αγώνα!

Μετά την τιμωρία και την εγκυμοσύνη της επέστρεψε δριμύτερη και τα δύο προηγούμενα χρόνια κατέκτησε τρία ακόμα μετάλλια. Ήταν τρίτη τόσο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2016 και στην ίδια θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου. Πέρσι, ήταν και πάλι τρίτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ενώ φέτος ήταν έκτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Έτσι, στο Βερολίνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο που της έλειπε.