Νότια Κρήτη

Σχολικές αυλές από ανακυκλώσιμα ελαστικά

Σχολικές αυλές από ανακυκλώσιμα ελαστικά

A-
A+
22/06/2016 | 7:00

Δύο σχολεία από την περιοχή της Μεσαράς και συγκεκριμένα το Νηπιαγωγείο-Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Θωμά, στο Δήμο Γόρτυνας και το Δημοτικό Σχολείο Αντισκαρίου  στο Δήμο Φαιστού, πέρασαν την πρώτη φάση της αξιολόγησης και θα συμμετάσχουν στην κλήρωση που θα γίνει για την τοποθέτηση ελαστικού δαπέδου στον προαύλειο χώρο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από την εταιρεία ελαστικών ECOELASTICA, με στόχο την διαχείριση των άχρηστων ελαστικών που απορρίπτονται στον Ελλαδικό χώρο, με ειδικές τεχνολογίες ανακύκλωσης, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν στην κατασκευή και επίστρωση ελαστικών δαπέδων σε σχολεία που το έχουν ανάγκη.

Συνολικά στην κλήρωση θα συμμετάσχουν 86 σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, τα οποία σύμφωνα με τις αιτήσεις συμμετοχής που υπέβαλαν στο πρόγραμμα, επιλέχτηκαν για την εγκατάσταση ελαστικού δαπέδου.

Πρωτεύοντα ρόλο στην επιλογή έπαιξε η ακαταλληλότητα του αύλειου χώρου, ώστε η δράση που διακρίνεται για τον κοινωνικό της χαρακτήρα να “πιάσει τόπο” και να δώσει πραγματικά λύση βελτιώνοντας την καθημερινότητα των παιδιών και καθιστώντας το παιχνίδι στην αυλή ασφαλές.

Στην επόμενη φάση της τελικής επιλογής και μετά από κλήρωση που θα γίνει, θα επιλεγούν 8 τυχερά σχολεία, στα οποία θα εγκατασταθεί από την εταιρεία το ελαστικό δάπεδο.

Στην κλήρωση επίσης συμμετέχουν, σε ειδική κατηγορία, 23 σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Από αυτά θα αναδειχθούν δύο σχολεία επίσης μέσω της διαδικασίας της κλήρωσης.

Προτεινόμενα σχολεία  

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Αντιδήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κα. Ανωγειανάκη Βαρβάρα, μας ενημέρωσε για την υποβολή αιτήσεων για δύο σχολεία της ενότητας, τα οποία έχρηζαν παρέμβασης στον αύλειο χώρο τους.

Το πρώτο ήταν το Νηπιαγωγείο του Αγίου Θωμά, το οποίο έχει κοινή είσοδο στον αύλειο χώρο με το Δημοτικό σχολείο. Η αυλή είναι τσιμεντοστρωμένη, με πολλά όμως προβλήματα, όπως φαίνεται και στις φωτο με σημεία όπου λιμνάζουν τα όμβρια νερά και επικίνδυνα παρτέρια με σκάμματα .

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ

Η αυλή του Νηπιαγωγείου- Δημοτικού Αγίου Θωμά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ

Το Νηπιαγωγείο- Δημοτικό του Αγίου Θωμά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το δεύτερο σχολείο για το οποίο υποβλήθηκε αίτηση, χωρίς όμως να έχει επιλεγεί τελικά, είναι το 2ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας, το οποίο  στεγάζεται και λειτουργεί σε ένα διαμορφωμένο παλαιό πέτρινο κτίριο.
Στο κτίριο υπάρχει μια μεγάλη τσιμεντένια σκάλα, η οποία οδηγεί αμέσως στην αυλή, που πολλές φορές είναι η αίτια ατυχημάτων.

Στο συγκεκριμένο σχολείο έχει γίνει προσπάθεια βελτίωσης της αυλής από το Δήμο και το Σύλλογο Γονέων με την επίστρωση με αμμοχάλικο και με την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, λύσεις που δεν ικανοποιούν απόλυτα.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Το Δημοτικό της Αγίας Βαρβάρας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόκριση στο σχολείο του Αγίου Θωμά 

“Από τις δύο  αιτήσεις που στείλαμε, οι υπεύθυνοι προέκριναν αυτή του σχολείου του Αγίου Θωμά, που θα συμμετάσχει στην κλήρωση για την δωρεάν κατασκευή ελαστικού δαπέδου.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ανακύκλωσης φθαρμένων ελαστικών, που ευχόμαστε να βρει συνεχιστές.

Από την πλευρά μας ως Δήμος εκδηλώσαμε ενδιαφέρον, ενημερώνοντας την εταιρεία για τη δυνατότητα περισυλλογής όλων των παλαιών και διασκορπισμένων ελαστικών, αλλά και αυτών που αντικαθίστανται από τα οχήματα του Δήμου, προκειμένου να σταλούν στην ανακύκλωση. Έτσι και το περιβάλλον προστατεύεται και κοινωνικό έργο επιτελείται”, όπως σημειώνει η κα. Ανωγειανάκη Βαρβάρα.

Κλείνοντας η αντιδήμαρχος υπογραμμίζει: ” Προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε πρόταση, κάθε ευκαιρία και δυνατότητα που μας δίνεται, ώστε να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατόν για τους δημότες μας”.

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ

Το σχολείο του Αγίου Θωμά θα συμμετάσχει στην κλήρωση για την τοποθέτηση ελαστικού δαπέδου

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ- ΑΥΛΗ

Στην κλήρωση για το ελαστικό δάπεδο το Δημοτικό του Αγίου Θωμά