Blogs

Debate πολιτικών αρχηγών: Ούτε  λόγος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Debate πολιτικών αρχηγών: Ούτε  λόγος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η επόμενη κυβέρνηση, θα πρέπει να κοιτάξει κατάματα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

A-
A+
12/05/2023 | 11:54

Το debate των πολιτικών αρχηγών μονοπωλεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις συζητήσεις δημοσιογράφων, υποψηφίων βουλευτών και πολιτών , αναφορικά με την παρουσία  τόσο των ίδιων των αρχηγών, όσο και των δημοσιογράφων!

Πόσο καλά απάντησαν στις ερωτήσεις για τις θέσεις του προεκλογικού τους προγράμματος σχετικά με την παιδεία, την υγεία, την οικονομία, αλλά και για το πόσο σημαντικός ήταν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός!

Για αυτό που δεν ακούστηκε κουβέντα και που πραγματικά θα έπρεπε να απασχολήσει σοβαρά τα κόμματα, είναι η λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και η ουσιαστική ενίσχυση αυτής! Πως θα σταματήσει ο πλέον διαχειριστικός της ρόλος και πως μπορεί να επανέλθει ως πρωταγωνιστής,  στην τοπικής ανάπτυξη Δήμων και Περιφερειών.

Είναι γεγονός , ότι η σημερινή μορφή και λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, χρειάζεται το κράτος δίπλα της! Όχι ως απλό παρατηρητή, αλλά ως βασικό σύμμαχο στην προσπάθεια Διοίκησης Δήμων και Περιφερειών.

Η επόμενη κυβέρνηση, θα πρέπει να κοιτάξει κατάματα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ενισχύσει ουσιαστικά το ρόλο ύπαρξής της!

Για να μπορέσει ο δημότης-πολίτης να απολαμβάνει υπηρεσίες που θα βελτιώσουν το βιοτικό του επίπεδο και θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική!

*Του Γιώργη Ι. Ζαχαριουδάκη, Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών, MSc- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φαιστού, με την παράταξη«ΦΑΙΣΤΟΣ- Συμμαχία Προόδου»