Blogs

Γιώργος Σταθοράκης: “Πάμε κι όπου βγει…”

Γιώργος Σταθοράκης: “Πάμε κι όπου βγει…”

A-
A+
03/03/2023 | 10:12

Μέρα 2

Τα σωστικά συνεργεία ασχολούνται πλέον με τα πρώτα βαγόνια του μοιραίου τρένου..

Τα δισκοπρίονα πήραν μπροστά και τεμαχίζουν τις λαμαρίνες,ότι απέμεινε απ’τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και τη μανία της φλόγας..

Στο “πίσω” μέρος του μυαλού των διασωστών καρφωμένη η ελπίδα για το “αδύνατον” τυχών εύρεσης κάποιου επιζώντα. Ο κατάλογος των αγνοουμένων έχει αφήσει εκκρεμότητες βλέπεις..

Μέχρι στιγμής, μόνο απομεινάρια λαμαρίνας και σωμάτων. Μέλη διάσπαρτα. Εικόνες για πολύ καλά εκπαιδευμένα “στομάχια”. Θλίψη κι ελπίδα ανάμεικτα..

Ο ένοχος, σιδηροδέσμιος, οδηγείται στην “αγχόνη”.”Έκανα λάθος” μονολογεί κι ας ξέρει ότι δεν ήταν ο μόνος.

Ως αποδιοπομπαίος τράγος αναλαμβάνει μοναχός στις πλάτες του την ευθύνη μιας τραγωδίας κι ας φέρουν άλλοι το μεγαλύτερο μερίδιο. Φυσικά και πρέπει να τιμωρηθεί. Όμως όχι μόνο αυτός..

Τι θα γίνει με τον αδρά αμοιβόμενο,”κουφό” εκάστοτε υπουργό..;;

Τι θα γίνει με το αδρά αμοιβόμενο εκάστοτε γενικό γραμματέα του υπουργείου..;;

Τι θα γίνει με τους αδρά αμοιβόμενους ανευθυνουπεύθυνους C.E.O (τρομάρα τους) των αρμοδίων για τα τρένα εταιρειών..;;

Θα αναλάβουν καμιά ευθύνη όλοι αυτοί και θα λογοδοτήσουν για τις δεκαετίες απραξίας ή θα “στρίψουν δια του αρραβώνος” με μια απλή παραίτηση..;;

Οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων στα τρένα, όλα αυτά τα χρόνια, πάμπολλες γραπτώς και προφορικώς..

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω και οι αρμόδιοι αγρόν ηγόραζαν..

Δε βαριέσαι..

“Πάμε κι όπου βγει”..

Ας είχαν προηγηθεί κατά καιρούς άλλα μικρότερα δυστυχήματα ή ατυχήματα,που τεχνηέντως απεκρύβησαν για να μη χαθεί το κέρδος απ’το εισιτήριο..

Ξαφνικά..

ΜΠΑΜ..

Πενήντα τόσες νέες ψυχές στον ουρανό και μια χώρα να θρηνεί αποσβολωμένη από την ξαφνική πτώση από άλλο ένα “σύννεφο”..

Τα όσα ακούγονται δυο μέρες τώρα για την κατάσταση του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα δεν αφήνουν περιθώριο για υποψία σωσμού..

Το πολιτικό σύστημα ψάχνει τρύπα να κρυφτεί,μέχρι την ώρα για “γενική επίθεση” του ενός προς τον άλλο .Η καλύτερη άμυνα άλλωστε είναι η επίθεση..

Να μου το θυμάστε, λοιπόν, πως σύντομα θα ξαναδούμε τα πολιτικά μας αστέρια να μαλλιοτραβιούνται στα τηλεπαράθυρα για το ποιος έφταιξε λιγότερο για το μακελειό..

Πλησιάζουν εκλογές άλλωστε και θα πρέπει να “ξεπλύνουν” τα χέρια τους απ’το “αίμα” προτού έρθουν να σφίξουν το δικό μας στις προεκλογικές του περιοδείες..

Ένα τελευταίο..

15 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΥΡΩ έχουμε πληρώσει σαν λαός τα τελευταία 20 χρόνια (η Γαλλία έχει πληρώσει 7,5 με τα πάντα λειτουργούν στην εντέλεια) για να κοιμόμαστε όσο γίνεται πιο “ήσυχοι” πως τα κοπέλια μας θα φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους όταν ταξιδεύουν με το λαϊκό μέσο μεταφοράς που λέγεται τρένο..

Αποτέλεσμα;;

Νεκρά παιδιά και τραυματίες..

Αυτό να θυμάστε…

  • Άρθρο του Γιώργου Σταθοράκη, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Φαιστού