Blogs

Η αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα και οι ευθύνες χωρίς υπεύθυνους

Η αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα και οι ευθύνες χωρίς υπεύθυνους

A-
A+
29/07/2016 | 15:01

Μια μόλις μέρα μετά τις μεγαλοστομίες του κ. Τσίπρα περί κατάργησης της ασυλίας των Βουλευτών και του «ακαταδίωκτου» των Υπουργών με την αναγγελθείσα αναθεώρηση του συντάγματος, ο ίδιος και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα είπαν ΟΧΙ στην εξέταση των πραγματικών περιστατικών του πρώτου εξαμήνου  του 2015 που εκτός από το κόστος των 85-100 δις, οδήγησαν  τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Είναι αναξιοπιστία και φαρισαϊσμός να επικαλείται δήθεν εμπόδια για τη δυνατότητα έρευνας για τις πράξεις  Πολιτικών προσώπων και για την απόδοση ευθυνών και ο ίδιος  να  βάζει τα εμπόδια δια της πλειοψηφίας που διαθέτει στη Βουλή, ψηφίζοντας ΟΧΙ.

Οι ευθύνες  για το κόστος των 85-100 δις του ανιστόρητου εξαμήνου, βαρύνουν τον κ. Τσίπρα και φυσικά το Αsset του, τον κ. Βαρουφάκη και ολόκληρη την τότε Κυβέρνηση.

Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει όλη την αλήθεια και βεβαίως απαιτεί να αποδοθούν ευθύνες κάτι που πιστεύω ότι θα συμβεί ούτως ή άλλως. Είναι θέμα χρόνου και η άρνηση της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ για να συσταθεί εξεταστική, μόνο μικρή αναβολή μπορεί να δώσει σ’ αυτό.

Αν σταχυολογήσει κανείς όσα ανέφερε  ο κ. Δραγασάκης, θα πειστεί ακόμη περισσότερο ότι απαιτείται η σύσταση της εξεταστικής. Πέντε τουλάχιστον ερωτήματα έθεσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης που αφορούσαν το πρώτο μισό του 2015, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν πρέπει να διερευνηθεί αυτό;», «δεν πρέπει να διερευνηθεί το άλλο;». Και βέβαια κ. Δραγασάκη πρέπει να διερευνηθούν, γι’ αυτό πρέπει να συσταθεί η εξεταστική για την οποία ψηφίσατε ΟΧΙ.

Εξ’ άλλου σας διάψευσε μια μέρα μετά ο κ. Στουρνάρας σχετικά με όσα υποστηρίζατε για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και τη χρήση λογαριασμού 700 εκ. και αυτό είναι επιπλέον λόγος για την σύσταση της εξεταστικής. Γιατί ψηφίσατε ΟΧΙ; Αφού παραδεχθήκατε ότι υπάρχουν ευθύνες, γιατί να μην αποδοθούν στους υπεύθυνους;

Αν όμως εξηγείται  το γεγονός της άρνησης του κ. Τσίπρα να συσταθεί εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για τις ευθύνες που  αφορούν τον ίδιο και την Κυβέρνησή του, αυτό που δεν εξηγείται είναι η επίμονη άρνηση του  στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή την περίοδο 2002-2015 για τα αίτια της κρίσης, την εξαετία Καραμανλή και τον εκτροχιασμό της χώρας, καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγηθήκαμε στο 1ο και 2ο μνημόνιο.

Οι ενδείξεις για την υπόγεια σχέση Τσίπρα-Καραμανλή είναι παραπάνω από προφανείς, αλλά νομίζω ότι η στάση αυτή του κ. Τσίπρα ξεπερνά τις όποιες σχέσεις και ανάγεται σε εξαρτήσεις και μάλιστα από κέντρα που προστατεύουν τους υπαίτιους του εκτροχιασμού της χώρας.

Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για όλα αυτά, ΟΧΙ μόνο για λόγους διαφάνειας, αλλά γιατί αυτοί  πληρώνουν και θα πληρώνουν το τίμημα τόσο του εκτροχιασμού της οικονομίας την περίοδο Καραμανλή που οδήγησε στο 1ο και 2ο μνημόνιο, όσο και των μέτρων 12,5 δις του 3ου αχρείαστου μνημονίου Τσίπρα.

 

  • Ο κ. Κεγκέρογλου είναι βουλευτής νομού Ηρακλείου και  Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης