Blogs

Η Ελλάδα πάλι πενθεί…

Η Ελλάδα πάλι πενθεί…

A-
A+
06/03/2023 | 11:42

Είναι αλήθεια δύσκολο το πεπερασμένο μυαλό του ανθρώπου να συνειδητοποιήσει τι έγινε στα Τέμπη.

Αφού πρώτα συλλυπηθούμε από τα βάθη της ψυχής και της καρδιάς μας, όλους όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, σε αυτή την διαδρομή θανάτου και περισσότερο από όλους τους γονείς των αθώων παιδιών,  που η φετινή άνοιξη τους επιφύλαξε νεκρώσιμο στεφάνι θα σας καταθέσω μερικές σκέψεις μου, γιατί η ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΟΤΏΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ. (Με τη μεταφορική έννοια αυτής της ρήσης)

Στη συνείδηση μου, με τα όσα στη δική μου διαδρομή έχω βιώσει και με την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, είμαι πια πεπεισμένος ότι διαχρονικά η πατρίδα μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, κυβερνιέται και διοικείται από ένα κατώτερο των περιστάσεων πολιτικό σύστημα, που απαξιώνει τις αξίες, αφελληνίζει την περιουσία του Ελληνικού Λαού και την ίδια τη χώρα, δημιουργεί στρατιές λαθρομεταναστών για να λύσει λένε το δημογραφικό και εργατικό πρόβλημα της χώρας, πειθαρχεί αβασάνιστα στα κελεύσματα των αφεντικών συμμάχων και εξάρει, με παχυλές μάλιστα αμοιβές, την διοικητική συνεισφορά των άσχετων και ανειδίκευτων εντεταλμένων golden boys, που καταστρέφουν αντί να εκσυγχρονίσουν, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του λαού, τους οργανισμούς ή τις υπηρεσίες που καλούνται να διοικήσουν.

Είναι πια κοινή συνείδηση σε όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες, ότι στο σύνολό του, όλο αυτό το πολιτικό σύστημα που διαχρονικά κυβερνά τη χώρα δεν ενδιαφέρεται για την ζωή των πολιτών, αφού οι απαιτούμενες υποδομές, που ενισχύουν την καλυτέρευση της ζωής και την ασφάλεια του Λαού τρέχουν με ρυθμούς χελώνας, ενώ οι φορολογικές και άλλες αφαιμάξεις γίνονται με την ταχύτητα του φωτός.

 Έτσι ανεξάρτητα με το ποιος κυβερνά από τους συνήθεις ύποπτους γινόμαστε τα τελευταία χρόνια μάρτυρες, συμπολίτες μας, να καίγονται ζωντανοί στις φωτιές, να πνίγονται στις βροχές στα χιόνα και στη πλημύρες και να χάνουν τις ζωές τους σε τραίνα λεωφορεία ακόμη και στην άσφαλτο, από κακοτεχνίες ή κατασκευαστικές παραλήψεις.

Είναι σαν η χώρα να πηγαίνει με αυτόματο πιλότο, χωρίς πυξίδα και σχέδιο σε όλους τους τομείς που αφορούν την ζωή την πολιτών και οι πολιτικοί μας ασχολούνται, με το να αλληλο-υβρίζονται εντός και εκτός βουλής, για το ποιος θα καθίσει στη καρέκλα της εξουσίας για να γευτούν τα ωφελήματά της, να υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά στους πολίτες και να παθαίνουν αμνησία όταν αναλαμβάνουν να κυβερνήσουν.

Κύριο μέλημά τους είναι πως θα“ κλέψουν“ τα σπίτια των αδύναμων Ελλήνων με τους πλειστηριασμούς, πως θα “κλέψουν“ τα αναδρομικά των συνταξιούχων, πως θα μοιράσουν το αιγαίο, πως θα επιβάλλουν τα πειραματικά εμβόλια, πως θα δικαιολογήσουν τις αυξήσεις  σε όλα τα προϊόντα που τρέχουν ανεξέλεγκτες, πως θα ικανοποιήσουν τους εντός και εκτός Ελλάδας συμμάχους τους και πως θα επαίρονται ότι σώζουν το Λαό και τη χώρα.

Η Τραγωδία στα Τέμπη αναδεικνύει με τον πιο αποκαλυπτικό και αναμφισβήτητο τρόπο την διαχρονική ευθύνη όσων ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΎΝ, ΔΙΟΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ αυτό τον τόπο τα τελευταία χρόνια. Αναδεικνύει ακόμη περίτρανα τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε και κυβερνά τη χώρα που αντί να είναι ο υπηρέτης του λαού γίνεται ο νεκροθάφτης του, με την ανικανότητα την αναξιοκρατία, τις λαμογές και τις εξαρτήσεις από ντόπια και ξένα συμφέροντα.

 Είναι αυτοί που με την άγνοια, την ανεπάγγελτη διαδρομή, την έπαρση ως οι εκλεκτοί της γνώσης και της φώτισης, την υποταγή στα ξένα κέντρα και την ανικανότητα στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας για το συμφέρουν του λαού δημιουργούν, ηθελημένα ή αθέλητα, τις παγίδες θανάτου και σκοτώνουν τα παιδιά της ΕΛΛΑΔΑΣ, είτε στις φωτιές, είτε στις πλημμύρες, είτε στα χιόνα, είτε στα τραίνα στα λεωφορεία, είτε στα πλοία, είτε στην άσφαλτο, είτε με τα μνημόνια και όπου αλλού διαχειρίζονται τις τύχες μας. Είναι αυτοί που δικαιώνουν περίτρανα αυτό που λέει ο θυμόσοφος Λαός.. “ αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει.“ Φαίνεται πως στη πατρίδα μας μόνο η τύχη αν την έχουμε θα μας σώζει κάθε φορά. Μπες στο τραίνο και αν είσαι τυχερός θα ζήσεις.

 Είναι αυτοί που φέρνουν τους λαθρομετανάστες στη πατρίδα, για να ενισχύσουν λένε την οικονομία της χώρας με εργατικά χέρια και ταυτόχρονα εξορίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ελληνόπουλα στο εξωτερικό, αφού με τους μισθούς πείνας και την ανεργία που δημιουργεί η πολιτική τους, απογοητεύουν τα νιάτα της πατρίδας και τους δείχνουν το δρόμο της φυγής.

Η θανατηφόρα παγίδα στα Τέμπη και το συνταρακτικό από κάθε άποψη γεγονός που δημιούργησε,  πέρα από τη θλίψη και τον πόνο που δημιουργεί σε κάθε Έλληνα πολίτη, σε κάθε άνθρωπο που νιώθει τι έχει συμβεί, εκφράζει και την απόρριψη την αποστροφή και την αγανάκτηση, για όλο αυτό το ανάξιο πολιτικό σύστημα, που σήμερα χύνει κροκοδείλια δάκρυα μέχρι και αυτό να ξεχαστεί και μέχρι να έρθει το άλλο θανατηφόρο γεγονός.

Δεν έχουν καν το θάρρος, όλοι μαζί να ζητήσουν συγνώμη από τον ελληνικό λαό, για τα έργα και τις ημέρες τους, πείθοντάς μας όλο και περισσότερο ότι όλοι εμείς και όλων μας τα παιδιά κινδυνεύουν από αυτή την ανευθυνότητα και την άγνοια κινδύνου στην διαχείριση της εξουσίας που τους εμπιστεύεται ο λαός.

 Αντί λοιπόν να συνταχθούν από κοινού και όλοι μαζί με δεσμευτικές αποφάσεις,  να δώσουν τις αναγκαίες  λύσεις σε όλα τα προβλήματα που εγκυμονούν παγίδες θανάτου στη ζωή των πολιτών και άπτονται της δικής τους ευθύνης και αρμοδιότητας, ετοιμάζονται να βρουν το εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο του σταθμάρχη, που αναμφισβήτητα έχει ευθύνες και παράλληλα ακονίζουν τα πολιτικά τους μαχαίρια, να αλληλοκατηγορούνται ποιος έχει περισσότερες ευθύνες και ποιος λιγότερες σε αυτό το πολιτικό έγκλημα, γιατί τους ενδιαφέρουν τα ψηφαλάκια στις επερχόμενες εκλογές,  και όχι η λύση των προβλημάτων του Λαού, στοχεύοντας σε μια ακόμη παραπλάνηση των Ελλήνων.

 Προσπαθούν όλοι και οι άσχετοι πολιτικοί και τα εντεταλμένα τσιράκια τους να πουν ότι, αν υπήρχε το σύστημα τηλεδιοίκησης τίποτα δεν θα είχε συμβεί και δεν θα είχαμε αυτό το θανατηφόρο έγκλημα.

 Δεν μας λένε όμως ποιοι έχουν την ευθύνη για την μη εγκατάσταση αυτού του συστήματος και γιατί δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα. Βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι όσοι διαχρονικά είτε πολιτικά πρόσωπα είτε εμπλεκόμενα τεχνοκρατικά στελέχη έκλεισαν τα μάτια στην εγκατάσταση και την εύρυθμη λειτουργία της τηλεδιοίκησης  είναι οι πρώτοι εγκληματίες σε ότι συνέβη στα Τέμπη.

Κάνω όμως και μα δεύτερη απλή λογική σκέψη. Αφού το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των διαδρομών των τραίνων δεν υπήρχε, τα τραίνα έπρεπε να λειτουργούν και να ελέγχονται με το παλιό σύστημα ασφάλειας, το οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί με όλους τους κανόνες ασφαλείας στη κίνηση των τραίνων εφαρμόζοντας ταυτόχρονα όλες τις απαραίτητες δικλείδες για την αποφυγή των όποιων λαθών.

 Αν το παλαιό σύστημα λειτουργούσε με τους σωστούς και απαραίτητους κανόνες ασφαλείας, που θα έπρεπε να είναι πολύ αυστηρότεροι αφού δεν λειτουργούσε ακόμη το ηλεκτρονικό σύστημα το θανατηφόρο έγκλημα θα είχε αποφευχθεί.  

 Ας μας πουν λοιπόν οι διαρθρωμένες υπηρεσίες, η διοίκηση του ΟΣΕ και το αρμόδιο υπουργείο, λειτουργούσε σωστά το παλιό σύστημα και αν όχι ποιοι είχαν την ευθύνη για την πλημμελή του λειτουργία? Όσοι έχουν την ευθύνη για αυτό είναι η δεύτερη ομάδα του εγκλήματος των Τεμπών. Η μήπως έχουν αφεθεί όλα στη τύχη και τα τραίνα ανεβοκατεβαίνουν χωρίς ασφάλεια ανεξέλεγκτα, για λόγους που πολύ θα θέλαμε να μάθουμε? Ποιοι έχουν την ευθύνη για όλο αυτό και ποιοί με την ανευθυνότητά τους, την ασχετοσύνη και τον ωχαδερφισμό τους, σκότωσαν και σκοτώνουν τα παιδιά της Ελλάδας?

 Είναι πολύ εύκολο όλα να βρεθούν να αποδοθούν οι ουσιαστικές και οι πραγματικές ευθύνες χωρίς εκπτώσεις σε όλους τους υπεύθυνους με παραδειγματικές τιμωρίες και να γίνουν όσα πρέπει για να μην ξανασυμβούν ίδια ή παρόμοια γεγονότα.

 Αυτό όμως προϋποθέτει, μια αδέκαστη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη που πιστεύω πως θα σταθεί στο ύψος της, αποδίδοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς αυτής της εγκληματικής τραγωδίας και ένα πολιτικό σύστημα που να θέλει να λειτουργήσει στα πραγματικά πλαίσια της ευθύνης του ως υπηρέτης του λαού και της χώρας.

Πολιτικό σύστημα με ανίκανους, ανεπάγγελτους, οσφυοκάμπτες, αυλοκόλακες, υποταγμένους, υπερτιμημένους, εραστές του ναρκισσισμού, της έπαρσης, της ανευθυνότητας, της υποτίμησης του Λαού και της επιλογής των ημετέρων και όχι των άξιων δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει θέσει στη διακυβέρνηση της χώρας. Ήρθε η ώρα να μας απαλλάξει από τη παρουσία του. Την ευθύνη την έχει ο Λαός.

 Μετά από αυτό το ΘΑΝΑΤΗΦΌΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ για το οποίο έχουν τεράστιες ευθύνες  έπρεπε να είχαν φύγει μόνοι τους όσοι διαχρονικά κυβέρνησαν αυτή τη χώρα αντιλαμβανόμενοι την θλίψη τον πόνο και την οργή που έχουν προκαλέσει σε όλους τους Έλληνες. Επειδή δεν θα το κάνουν και γιατί τους λείπουν η αυτογνωσία, η ανθρώπινη ευαισθησία, η περίσσια ψυχής  το αίσθημα της δικής τους ευθύνης και γιατί είναι κολλημένοι στις καρέκλες τις εξουσίας με ότι αυτό συνεπάγεται, έχουμε όλοι μας υποχρέωση, στη μνήμη των ζωών που χάθηκαν και των παιδιών που έσβησαν πρόωρα, να τους διώξουμε εμείς μέσα από την δύναμη που μας παρέχει η ψήφος μας, διαφορετικά αν παραμείνουν στο τιμόνι της χώρας αύριο κάποιοι θα θρηνούν για μας ή εμείς για τα παιδιά μας.

 Εσείς από εκεί ψηλά που φύγατε τόσο άδικα και πρόωρα περιμένετε δικαίωση και εμείς πρέπει να σας τη δώσουμε…

Σας το υποσχόμαστε.

 Ο Θεός να σας δώσει εκεί που βρίσκεστε ότι σας στέρησαν οι ανεύθυνοι πολιτικοί με τις πράξεις ή τις απραξίες τους.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΘΥΣΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ…. ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ Η ΜΝΗΜΗ…

  • Άρθρο του Νικήτα Μπαριτάκη, Φυσικού, Ηλεκτρονικού Μηχανικού Τηλ/νιων και Πληροφορικής, Πρώην Γραμματέα Τομεακής Επιτροπής Επικοινωνιών  του ΠΑΣΟΚ και πρώην μέλος της επιτροπής Οργανωτικού.