Blogs

«Καληνύχτα Κεμάλ… Υπάρχει λίγο φως στο δρόμο σου για το ξέφωτο»!

«Καληνύχτα Κεμάλ… Υπάρχει λίγο φως στο δρόμο σου για το ξέφωτο»!

A-
A+
19/05/2020 | 12:19

Οι καιροί δύσκολοι, οι χρόνοι οργισμένοι κι εμείς; Εμείς προσπαθούμε να πυροδοτήσουμε τη συσσωρευμένη ζηλοφθονία και να πορευτούμε έχοντάς την ως παντιέρα στην επόμενη ημέρα…

Γράφει η: Εύα Καπελλάκη – Κοντού*

Θα ήθελα να σας ρωτήσω δημόσια αν όλες αυτές οι μέρες εγκλεισμού, φόβου και αβεβαιότητας σκεφτήκατε, σκεφτήκαμε όλοι μαζί κι ο καθείς χωριστά την σοβαρότητα των καταστάσεων αλλά και την αναγκαιότητα να δούμε τον εσωτερικό μας κόσμο!

Άδειος εντελώς από συναισθήματα ανωτερότητας – ίδιον του ανθρώπου – σύρεται πίσω από κάθε φως, από κάθε φωτεινή πηγή για να τη σβήσει ώστε να μην γίνει φλόγα και πυροδοτήσει το πνεύμα για ν’ αλλάξει η Πλάση.

Φαίνεται πολύ καλά η πορεία της φυλής μας αν έχουμε μνήμη αν έχουμε διαβάσει έστω ελάχιστα την ιστορία μας αν έχουμε ακούσει στο ραδιόφωνο εκπομπές πολιτισμού αν..αν..αν προσπαθήσαμε ν’ αλλάξουμε τον εαυτό μας και να μην αρκούμαστε στο «φαίνεσθαι», την εικόνα μας προς τα έξω για να κερδίσουμε πολλά «μπράβο» χωρίς ουσία, χωρίς ν’ ανταποκρίνονται στην προσφορά ενός εκάστου παρά μόνο στην γρήγορη δημοσιότητα και δημόσια αναγνώριση.

Ας αλλάξουμε σελίδα έχοντας κατά νου την μόνη σίγουρη φθαρτότητα μας – η πανδημία ανέδειξε τη ματαιοδοξία της ύλης – ας τη δούμε ουσιαστικά για να κάνουμε την πρέπουσα ενδοσκόπηση! Τότε ο Κεμάλ θα δικαιωθεί κι ο κόσμος θ’ αλλάξει προς όφελος της οικουμένης! Τότε θ’ αναδειχθεί το καλά κρυμμένο παιδί της ψυχής μας και τα όνειρα θα πάρουν ζωή και θα βρουν ανταπόκριση!

Ας το προσπαθήσουμε όσο είναι καιρός!

«Καληνύχτα Κεμάλ»! Υπάρχει λίγο φως στο δρόμο σου για το ξέφωτο!

*Η κα Εύα Καπελλάκη – Κοντού  είναι εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”.