Blogs

Τα κρουαζιερόπλοια βλάπτουν σοβαρά τον ανθρωπισμό και τις ΜΚΟ (Χοχοχο!)

Τα κρουαζιερόπλοια βλάπτουν σοβαρά τον ανθρωπισμό και τις ΜΚΟ (Χοχοχο!)

A-
A+
03/04/2020 | 15:32

Γράφει ο Κώστας Συλιγάρδος

Δεν είναι για γέλια αλλά δυστυχώς στις δύσκολες ώρες φαίνεται πως οι μάσκες της υποκρισίας πέφτουν ευκολότερα !

Υπάρχει μια αναστάτωση και ορθά, για περιπτώσεις όπου κάποιοι επιβάτες ή μέλη  πληρώματος πλοίων πρέπει να αποβιβαστούν στο νησί στη Νότια Κρήτη τις επόμενες ώρες ή μέρες και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η καραντίνα στο

ΕΓ/ΟΓ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της ΑΝΕΚ.

Συμφωνώ ότι αυτό είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ εφ όσον δεν μιλάμε για μια περίπτωση (όπως της κυρίας που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο Costa Victoria) που νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στο Βενιζέλιο Νοσοκομείο, αλλά για πολλές τέτοιες περιπτώσεις ασθενών…

Διαπιστώνω όμως ότι κάποιοι σκίζουν τα ιμάτια τους γιατί προφανώς αυτό είναι αρεστό στο πλήθος στο οποίο αποσκοπούν μάλλον για δικούς τους λόγους να κερδίσουν.

Και δικαίωμα τους δηλαδή.

Ο καθένας πουλάει την ιδεολογικοπολιτική του πραμάτεια εδώ, και αναζητά ακόλουθους, αυλικούς και ψηφοφόρους ή ενδεχομένως μπορεί να θέλει να καλύψει την αγωνία του και τον όποιο φόβο του.

Και αυτό δεκτό.

Αλλά για να λέμε όλη την αλήθεια και για να αναζητήσουμε απαντήσεις.

Εδώ δεν υπάρχει αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο;

Ή εδώ το πράγμα αλλάζει  επειδή είναι προφανώς νόμιμος και όχι εισβολέας κατά της πατρίδας που τελικά επειδή είμαστε και λίγο προοδευτικοί ρε παιδί μου δεν ανεχόμαστε εθνικιστικές και φασιστικές κραυγές από μερικούς μερικούς.

Ή μήπως πάλι να φανταστώ ότι  επειδή εδώ “τα μποστάνια των υπόπτων επιθετικών  κερδοσκοπικών ΜΚΟ δεν θα ποτιστούν με χρήμα” και κάποιοι άλλοι δεν θα κάνουν μπίζνες ανθρωπισμού αποκτά η υπόθεση άλλη διάσταση ;;;

Φοβάμαι ότι αποδεικνύεται στην πράξη, και με αυτό το περιστατικό, ότι τελικά αξίες όπως η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός χρησιμοποιούνται αλά καρτ από μεγάλη μερίδα πονηρών και κερδοσκόπων.

Και πολύ περισσότερο φοβάμαι ότι το φίδι του φασισμού έχει μέσα τους φωλιάσει τόσο πολύ, που με αυτόν τον τρόπο τελικά το αναθρέφουν.

Δεν εξηγείται αλλιώς να δείχνεις και να κατονομάζεις ως φασίστα αυτόν που αντιστέκεται στον παράνομο που θέλει να εισέλθει μαζικά στην χώρα σου ή γίνεται υβριδικός εισβολέας χειραγωγούμενος από τον επιθετικό γείτονα σου, αλλά σε ενοχλεί αν δύο τρεις πέντε δέκα αποβιβαστούν από ένα πλοίο ως βαριά ασθενείς.

Τέτοιος ανθρωπισμός.

Αλλά ξέχασα.

Όλοι όσοι προφανώς κάνουν κρουαζιέρες στο μικροαστικό και λειψό μυαλό τους,

στην φτωχή τους αντίληψη, και στον κομπλεξισμό που τους έχει πνίξει, είναι εκπρόσωποι του κεφαλαίου φραγκάτοι και καπιταλιστές ή νεόπλουτοι φιλελέδες.

Αγνοώντας επί τη ευκαιρία ότι η κρουαζιέρα τα τελευταία χρόνια είναι μαζικός τουρισμός για χαμηλά και μεσαία κοινωνικό-Οικονομικά στρώματα.

Αλλά που να το μάθουν …Γιατί ακόμα κι αν το ξέρουν επιλεκτικά το παραμερίζουν γιατί δεν βολεύει η διατύπωση της πολιτικής τους υστερίας που είναι έκδηλη με κάθε τρόπο σε κάθε ευκαιρία.

Άλλωστε ποιος απ’ όλους αυτούς τους ψεύτο- αλληλέγγυους και ιμιτασιόν ανθρωπιστές τάχα μου τάχα μου κουλτουριάρηδες προοδευτικούληδες πήρε κανέναν στο σπίτι του στην δουλειά του και ανέλαβε το σύνολο των ευθυνών που προσωπικά αντιστοιχούν σε μια ανθρώπινη αναδοχή;

Όχι,  να βγουν να μας το πουν να τους χειροκροτήσουμε και να ζητήσουμε και συγνώμη!

Εδώ ένα έρανο κάνει η ΕΦΣΥΝ που κινδυνεύει να κλείσει και είμαι πολύ περίεργος ποιος από αυτούς τους αγωνιστές της πολυφωνίας και του πλουραλισμού που ψευτό- κλαίνε έβαλε κάνα ευρώ στο λογαριασμό.

Έτσι είναι. Ανθρωπισμός όπως μας συμφέρει και αλληλεγγύη με τα λεφτά των άλλων …

Κορόιδα είναι;

 

Κώστας Συλιγάρδος