Blogs

Το «Ταξιδεύοντας στη Μεσαρά» στην ΕΡΤ

Το «Ταξιδεύοντας στη Μεσαρά» στην ΕΡΤ

A-
A+
20/02/2021 | 14:01

Το να ταξιδεύεις στη Μεσαρά είναι μαγικό, κυρίως όταν μπορείς να πηγαίνεις από χωριό σε χωριό και να καταγράφεις τις μαρτυρίες, τις εμπειρίες των ανθρώπων για τις παραδόσεις  και τη  τοπική ιστορία…

Γράφει η Εύα Καπελλάκη Κοντού*

Βέβαια διανύουμε δύσκολους – σκιερούς καιρούς αχαρτογράφητους, η δυσκολία μετακίνησης είναι δεδομένη, όμως δεν μοιρολατρούμε αλλά προχωρούμε με κάθε τρόπο προς το φως, άλλοτε σκοντάφτοντας και άλλοτε η απογοήτευση βουρκώνει το βλέμμα , όμως ορθή η ψυχή προχωράει προς το φως μη μπορώντας να ζήσει άλλο πια στης πνευματικής ένδειας την ψυχρή αγκαλιά!

Η αξιολογότατη μουσικός Θέλμα Καραγιάννη φιλοξένησε τα όνειρά μας και τις προσδοκίες μας μέσω μιας όμορφης τηλεφωνικής συνέντευξης την περασμένη Δευτέρα 8 του μήνα, στην μουσική εκπομπή της «Της μουσικής τ’ αρώματα» στις 6 το απόγευμα, στην ΕΡΤOPEN, στα fm 106,7 .  

Μου δόθηκε η ευκαιρία στα πλαίσια της ραδιοφωνικής εκπομπής να εκθέσω στο ευρύ κοινό την ομορφιά του τόπου μας και την ευαισθησία των ανθρώπων μας, την αξία του να κάνεις πράγματα για τον πολιτισμό και την τοπική ιστορία, ανεξάρτητα αν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Επιπρόσθετα αναδείχτηκε με μοναδικό τρόπο από την αγαπημένη Θέλμα Καραγιάννη, η αξία του εθελοντισμού. Η ίδια εθελόντρια γιατί αγαπάει την μουσική, το τραγούδι, την ποίηση, τις τέχνες και θέλει το «Εμείς» για να πάει ο τόπος μπροστά.

Ας προβληματιστούμε και ας σκεφτούμε ότι ο πολιτισμός μας κι εμείς ως άνθρωποι θα πάμε μπροστά όταν είμαστε όλοι μαζί, συνοδοιπόροι με συνέπεια και αγάπη δίχως μοιρολατρίες!

*Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός  και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].