Blogs

Τουρισμός της Κρήτης: «Αναπτυξιακό όραμα με επίκεντρο τον άνθρωπο»

A-
A+
21/06/2016 | 9:00

Η Κρήτη, ο ευλογημένος μας τόπος, παραμένει ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός της Ελλάδας, μετά την Αθήνα,συγκεντρώνοντας το 20% των  ελληνικών αφίξεων, με 40 % αύξηση τα τελευταία 4 χρόνια.

Ο Τουρισμός, είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης και απασχόλησης, αποτελεί  την κύρια οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων της Κρήτης,δημιουργεί θέσεις εργασίαςκαι  όπως προκύπτει από σχετική μελέτη του ΣΕΤΕ, αποτελεί το 48% του ΑΕΠ.

Πιστεύοντας πως ο Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα ανάκαμψης της ελληνικής και της τοπικής οικονομίας,η Περιφέρεια Κρήτης, έχει χαράξει πενταετές στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και προβολής,υλοποιώντας καινοτόμες  δράσεις εξωστρέφειας, με παγκόσμια απήχηση.

Οι βασικές προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης, εστιάζονται στην ποιοτική αναβάθμισητουριστικού μας προϊόντος, στην  διασύνδεσή του με τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα,στην προσέλκυση περισσότερο ποιοτικού τουρισμού, στην προσέγγιση νέων αγορών και  σε δράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

Δημιουργεί συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, αεροπορικές εταιρείες, το Υπουργείο Τουρισμού και άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας και εφαρμόζει νέα λογική αξιοποίησης των τουριστικών εκθέσεων στις οποίες συμμετέχει, με στοχευμένες επαφές και παράλληλες δράσεις.Εφαρμόζει τη δυναμική καμπάνια διαφημιστικής προβολής όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κρήτης,προκειμένου να αναδειχτεί η πολυμορφία του, η ποιότητα, η ασφάλεια, η αυθεντική Κρητική φιλοξενία και κυρίως, η μοναδικότητα του παράγοντα «άνθρωπος».

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι σημαντικά και απαιτούν την αρμονική συνεργασία όλων, προκειμένου το νησί να αξιοποιήσει στο έπακρο τον πλούτο που διαθέτει και αφορά στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην παράδοση, στη φιλοξενία, στο κλίμα, στο περιβάλλον,στη γαστρονομία, στην κρητική διατροφή και στα  κρητικά προϊόντα.

Είναι απαραίτητη, αφενός η ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών καιη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και αφετέρου   η  βελτίωση των βασικών υποδομώνώστε να υλοποιήσουμε τους αναπτυξιακούς στόχους και να δώσουμε την απαιτούμενη ώθηση,με σκοπό την προώθηση του νησιού μας ως κορυφαία τουριστική επιλογή ολόκληρο  το χρόνο.

  • Ο MιχάληςΒαμιεδάκης είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης