Νότια Κρήτη

Αναρτήθηκαν οι βαθμοί στα Λύκεια

Αναρτήθηκαν οι βαθμοί στα Λύκεια

Στις 14: 00 μ.μ. ανοίγει το ηλεκτρονικό σύστημα υπολογισμού των μορίων

A-
A+
17/06/2016 | 12:48

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων βάζει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, αφού αυτή την ώρα οι καταστάσεις με τα ονόματα και τους βαθμούς έχουν ήδη αναρτηθεί στα Λύκεια, με τους διαγωνιζόμενους να γνωρίζουν τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr  θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν μετά τις 2 το μεσημέρι και να υπολογίζουν με τη βοήθεια της ειδικής φόρμουλας τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει. Επίσης μπορεί να γίνει εύκολα η σύγκριση με τις περσινές βάσεις.
Ειδικότερα όλοι οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες 2016 μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://markcalc.minedu.gov.gr/ και να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό των μορίων τους. Εισάγοντας τους βαθμούς σε κάθε μάθημα μπορούν να βλέπουν τα συνολικά μόρια και να συγκρίνουν με τις βάσεις εισαγωγής του 2015.

Οι εκτιμήσεις μετά τα στατιστικά

Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. «Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.

«Ο πρώτος μεγάλος στόχος για το 2016 επιτεύχθηκε. Οι εξετάσεις είχαν απόλυτη επιτυχία και ήταν από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εξετάσεις των τελευταίων ετών. Στη στοχοποίηση και στις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται το υπουργείο Παιδείας, απαντάμε με έργο. Θα επιτευχθεί και ο δεύτερος στόχος που είναι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ένα στοίχημα 30ετίας.

Εργαζόμαστε ήδη για να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία στην ώρα τους, την πρώτη ώρα της νέας σχολικής χρονιάς» ανέφερε, από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Οι εξετάσεις φέτος, όπως ξέρετε, ήταν διπλές. Ήταν το παλαιό και το νέο σύστημα. Με αυτή την έννοια ήταν πιο δύσκολο να διενεργηθούν. Διενεργήθηκαν με άψογο τρόπο και ήθελα να συγχαρώ εδώ όλους τους συντελεστές» πρόσθεσε ο κ. Φίλης. «Επίσης, ήταν θέματα διαβαθμισμένα ως προς τη δυσκολία τους. Δεν ήταν θέματα εξόντωσης, ούτε θέματα απλώς ενός διαβατηρίου για να περάσουν με ευκολία τα παιδιά στα πανεπιστήμια»,συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.