Ελλάδα

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Όλες οι αιτήσεις για βρεφονηπιακό σταθμό θα εγκριθούν

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Όλες οι αιτήσεις για βρεφονηπιακό σταθμό θα εγκριθούν

Υπόσχεση πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών έδωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

A-
A+
18/07/2019 | 13:42

Την δέσμευση ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού φέτος ενόψει των οριστικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ έδωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΕΤΑΑ. κ. Θεόδωρο Γκοτσόπουλο και τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το ζήτημα της εφαρμογής της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» σχετικά με την πρόσβαση βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε παιδικούς σταθμούς, καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ο προϋπολογισμός της οποίας για το έτος 2019-2020 ανέρχεται σε 270 εκ. ευρώ. Η ΕΕΤΑΑ. που είναι ο αρμόδιος φορέας και έχει οριστεί ως δικαιούχος της δράσης, αξιολογεί την πληρότητα των φακέλων και εγκρίνει τις αιτήσεις με διαφάνεια και σεβασμό στα κριτήρια του προγράμματος. Ενόψει λοιπόν της ανακοίνωσης των οριστικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ., βασικός στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.

Μετά τη συνάντηση η υφυπουργός κ. Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι έγινε μια εκτενή και παραγωγική συζήτηση και συνεργασία με τη Διοίκηση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. σχετικά με το θέμα της ενίσχυσης της απορρόφησης βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε κατάλληλες δομές. Η δράση αυτή που στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας του ευαίσθητου αυτού τμήματος της κοινωνίας μας, θα πρέπει να ενισχυθεί με όλες μας τις δυνάμεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή ανακοίνωσε ότι εξασφαλίζονται για φέτος ότι όλες οι αιτήσεις βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία θα ικανοποιηθούν, διασφαλίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην μείνει κανένα παιδί που πληροί τα κριτήρια εκτός παιδικού σταθμού. dikaiologitika.gr